Preminuo Vladimir Derežić

U subotu 26.ožujka poslije podne je od posljedica bolesti srca preminuo naš kolega Vladimir Derežić, dugogodišnji novinar radija Ivanić i nekadašnjih lokalnih novina 6.svibanj, a kasnije Lokalac.

Bio je reporter i novinar našeg radija i novina od 12.veljače 1976. do odlaska u invalidsku mirovinu nakon dva infarkta 20.srpnja 1998.godine.

Rođen u Podravskim Sesvetama 1948. godine, stjecajem životnih uvjetovanosti školovao se za drvoprerađivačkog tehničara, iako je od rane mladosti izražavao sklonost prema slikarstvu i novinarstvu. U struci se zaposlio u DIP-u Novoselec 1970.godine, gdje je stekao i početno novinarsko iskustvo u tvorničkim novinama, te kao honorarni dopisnik Večernjeg lista.

U ondašnjem Informativnom centru Ivanić-Grad pisao je i fotografirao za lokalne novine, za radio snimao na terenu i radio u studiju, a njegova novinarska strast je bila otići na teren i snimati razgovore o životnim iskustvima ljudi najrazličitijih životnih priča, u čemu je bio odličan, jer je znao slušati sugovornike i postavljati prava pitanja. Kako to već jest u lokalnim redakcijama, svi moraju raditi sve, pa je i razvozio novine po mjesnim dućanima, nadzirao njihovo tiskanje, i drugo, te bio omiljen među ljudima diljem ondašnje Općine Ivanić-Grad.

Poštovao je rad i radnike, i trudbenički život poljoprivrednika, te su oni često bili njegovi sugovornici u emisijama. Bio je istinski ljubitelj prirode, gdje je provodio svaki slobodan trenutak, bilo s obitelji ili samo sa svojim psima, loveći ribe, berući gljive, uzgajajući povrće i voće.

I nakon umirovljenja rado je navraćao u našu redakciju, gdje bi nas uvijek nasmijao svojim zgodama i nezgodama, jer je bio društven i duhovit čovjek; naš Vlado.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić