Od 1. travnja HEP- PLIN d.o.o. opskrbljivat će korisnike Ivaplina

Hrvatska energetska regulatorna agencija je 25. ožujka donijela Odluku kako će zajamčeni opskrbljivač plinom HEP-PLIN d.o.o. od petka 01. travnja započeti s opskrbom plinom svim krajnjim kupcima koje je do sada opskrbljivala tvrtka IVAPLIN.

Trenutna krizna situacija poremećaja i nestabilnosti cijena plina na međunarodnom tržištu plina te rast nabavne cijena plina za više od 300% tijekom posljednjih 6 mjeseci, utjecala na poslovanje svih sudionika na tržištu plina pa i na IVAPLIN kao opskrbljivača plinom. Nastala nemogućnost podmirivanja novčanih obveza prema dobavljaču od kojeg se nabavljao plin, rezultat je niza izvanrednih okolnosti na koje IVAPLIN nije mogao utjecati i koje su dovele IVAPLIN u poteškoće s nabavom plina za krajnje kupce po cijenama neodrživim za poslovanje tvrtke.

S činjenicom da se od mjeseca studenog 2021. godine IVAPLIN nalazi u situaciji da nabavlja plin po višestruko većoj cijeni od regulirane cijene po kojoj plin prodaje kućanstvima, iz tvrtke su detaljno prethodno upoznali HERA-u i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja predlažući mjere s kojima bi se spriječila potencijalna veća šteta za poslovanje i gubitak kupaca, ali nažalost bezuspješno.

opskrba slika

Zadnji obračun za isporučeni plin, korisnici će od IVAPLIN-a dobiti zaključno za mjesec ožujak, s tim da će IVAPLIN kao operator distribucijskog sustava na koji je priključeno obračunsko mjerno mjesto i dalje pružati uslugu distribucije plina za koju ćete plaćati regulirane iznose tarifnih stavki putem novog opskrbljivača plinom.

Iz Ivaplina još jednom napominju kako kao krajnji kupac uvijek možete promijeniti opskrbljivača plinom pa i zajamčenog opskrbljivača.

Za sva pitanja o zajamčenoj opskrbi možete se obratiti naprijed navedenom zajamčenom opskrbljivaču, a IVAPLIN Vam također stoji na raspolaganju za eventualne upite te se slobodno obratite na kontakte: E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; T: 012831270.

Iz Ivaplina izražavaju žaljenje što je na ovakav način došlo do prekida dugogodišnje uspješne suradnje s gotovo 8000 kupaca kojima su osiguravali kontinuitet, sigurnost i redovitosti opskrbe plinom po reguliranim uvjetima u skladu s mjerodavnim propisima i s osiguranim najnižim troškom opskrbe plinom za kućanstva u javnoj usluzi. (0,0528 kn/kWh).

Kao opskrbljivač plinom želimo zahvaliti na dosadašnjoj suradnji, a kao operator distribucijskog sustava nastojat ćemo i dalje pružati uslugu na visokoj razini kvalitete i propisanih standarda za održavanje obračunskog mjernog mjesta i priključka na distribucijski sustav, poručuju iz IVAPLIN-a.

Svim dosadašnjim korisnicima Ivaplina zagarantirana je daljnja neprekidna opskrba plinom, dok će cijena plina od 1. travnja biti regulirana na državnoj razini.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić