Uručene diplome prvim prvostupnicima Fizioterapije Visoke škole Ivanić- Grad

Prvih 22 prvostupnika Fizioterapije Visoke škole Ivanić- Grad danas je u Velikoj sali Pučkog otvorenog učilišta svečano primilo svoje diplome.

Prva generacija studenta sjela je u klupe i započela svoje školovanje na preddiplomskom stručnom studiju fizioterapije u akademskoj godini 2018/2019., a završetkom studija su postali stručni prvostupnici, odnosno zdravstveni stručnjaci osposobljeni za planiranje i provođenje terapijske i rehabilitacijske postupke, primjenjujući znanja i vještine iz područja fizioterapije, kliničke kineziologije, osnovnih biomedicinskih znanosti, kliničke medicine i ostalih srodnih područja.

Obrazovanje je, uz teoriju, uključivalo i praktični rad u zdravstvenim ustanovama među kojima je i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan kao nastavna baza Visoke škole.

Prvi diplomirani prvostupnici su u ovoj akademskoj godini dobili i mogućnost nastaviti svoje obrazovanje u Ivanić- Gradu i upisati jedinstveni specijalistički diplomski stručni studij u Hrvatskoj: Fizioterapija u protetici, ortotici i robotici, dok je najavljen i vrlo tražen preddiplomski studij Sestrinstva.

Visoka škola i dalje nastavlja s ambicioznim planovima koji uz nove studijske programe uključuju i uređenje novih modernih prostora za potrebe profesora i izvođenja nastave u krilu Učeničkog doma u Ivanić – Grad kojeg je Gradu Ivanić- Gradu donirala Zagrebačka županija.

Uručene su i pohvalnice studentima za izvrstan uspjeh i humano zalaganje, a promoventima su se uz dekana Milu Marinčića obratili predsjednica Upravnog vijeća Visoke škole Josipa Ilić, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj, predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Mirjana Gopić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak, te predstavnik Vijeća veleučilišta i visokih škola Željko Sudarić dekan veleučilišta Lavoslav Ružička, mentora u prvim godinama djelovanja Visoke škole.

U kulturnom dijelu programa nastupili su klapa Leggero i mladi tamburaši Kulturno- umjetničkog društva Ogranak Seljačke sloge Posavski Bregi, dok je promociji prethodio blagoslov novouređenih prostora u Moslavačkoj ulici koji je predvodio biskup Sisačke biskupije Vlado Košić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić