Održana 8. smotra Lepe moje ravne pole

KUD „Ogranak seljačke sloge" Posavski Bregi je u subotu 07. svibnja, nakon dvije godine pauze u radu zbog epidemioloških mjera, održao 8. smotru folklora "Lepe moje ravne pole", uz odličan odaziv ljubitelja tradicijskog pjevanja i plesanja. Smotru je u svom posljednjem javnom nastupu u svojstvu direktorice Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada otvorila Ankica Bešter, kojoj su Brežani, uz lijepe riječi, na svesrdnoj suradnji zahvalili uokvirenim ručno tkanim motivom šara sa svoje narodne nošnje i cvijećem.

Prema tradiciji Smotru je otvorila ženska pjevačka skupina KUD-a „ Ogranak seljačke sloge" Posavski Bregi pjesmom „Lepe moje ravne pole", a potom su nastupile dvije dječje skupine, te mladi tamburaši KUD-a domaćina, koje u društvu odgajaju za očuvanje pjesama, plesova i običaja za budućnost. 

Uz pjevače, plesače i svirače KUD-a domaćina, gledatelji su uživali u nastupu KUD-a „Ogranak seljačke sloge"  Lupoglav i KUD-a „Obreška" Donja Obreška.

Nakon smotre su se sudionici družili na domjenku, na kojem su sladokusce obradovale torte, u čijem pripremanju su se natjecale Brežanke. Smotru je otvorila direktorica turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ankica Bešter.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić