Svečana sjednica povodom Dana Općine Kloštar Ivanić

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Kloštar Ivanić i Dan branitelja.

Tom prigodom općinski načelnik Željko Filipović zahvalio je svima koji doprinose razvoju Kloštra Ivanića, ali se osvrnuo i na realizirane projekte, te najavio buduće.
Od značajnijih - završena je energetska obnova općinske zgrade, izgrađen je nogostup u Ulici kralja Tomislava, izgrađena javna rasvjeta na kloštranskoj zaobilaznici i dijelu ulice Braće Radić ali i završena energetska obnova javne rasvjete na cijelom području Općine. Načelnik Filipović je s ponosom istaknuo da se 30 posto izvornog općinskog proračuna ulaže u mlade od predškolske dobi do završetka fakulteta.

Na području Općine Kloštar Ivanić gradi se regionalni vodoopskrbni sustav, izvode se radovi rekonstrukcije postojećeg nogostupa u Lipovcu Lonjskom ali i planira njegova izgradnja do kraja sela. U planu je izgradnja kanalizacije kroz aglomeraciju Ivanić, rekonstrukcija Vatrogasnog doma u Kloštru, proširenje Dječjeg vrtića i jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi.

Svečanu sjednicu su svojim dolaskom uveličali Mladen Markač, general pukovnik Hrvatske vojske u mirovini i počasni građanin Općine Kloštar Ivanić, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, predstavnici susjednih gradova i općina među kojima i načelnik prijateljske općine Tompojevci iz Vukovarsko srijemske županije Milan Grubač i načelnik općine Preko na otoku Ugljanu Jure Brižić, te predstavnici ustanova i udruga, poduzetnici i brojni drugi gosti i uzvanici. Zamjenik župana Damir Tomljenović u svom je obraćanju istaknuo dobru suradnju sa Općinom Kloštar Ivanić, te najavio projekt izgradnje ceste Vrbovec -Čemernica – Ivanić Grad.

Na sjednici su dodijeljene dvije nagrade za životno djelo svojevremeno ravnateljima Osnovne škole "Braće Radić" Kloštar Ivanić - Josipu Đuri i Stipanu Efendiću.

Priznanja Općine dodijeljena su - DVD-u Krišci za 90 godina rada, zatim DVD-ima Čemernica Lonjska, Bešlinec i Lipovec Lonjski za 70 godina rada kao i NK Kloštar. Streljačkoj družini za 50-tu godišnjicu, te sestrama Karmelićankama za 45 godina djelovanja na području Općine i Miri Iskri Bičanić za postignute uspjehe Kloštranskih mažoretkinja na natjecanjima u zemlji i svijetu. Zahvalnica je dodijeljena trgovačkom društvu Metro za doprinos razvoju Općine.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Limena glazba, polaznici DV Proljeće i male mažoretkinje.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić