Matic Žumer pobjednik 51. Memorijala Stjepan Grgac

21. kolovoza je u Ivanić Gradu u organizaciji BK Ivanić uspješno održana 51.-a u nizu biciklistička utrka Memorijal Stjepan Grgac.

Na ovogodišnjem se memorijalu natjecalo 200-tinjak biciklista iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i po prvi puta Saudijske Arabije u 6 utrka – 3 utrke početnika, te kategoriji seniora, juniora I kadeta, žena i veterana.

Start i cilj je bio u Ulici kralja Tomislava u Ivanić Gradu ispred Doma umirovljenika, a staza je već tradicionalna preko Graberja Ivaničkog, Križa, Popovače i Kutine do Garešnice i natrag.

U najatraktivnijoj kategoriji seniora na trasi dužine 139 kilometara među 50 natjecatelja najbrži je bio Matic Žumer iz MebloJOGI kluba iz Slovenije za dužinu kotača ispred Leona Šarca iz Kolesarskog kluba Kranj, dok je kao treći završio Marko Pavlič, također iz MebloJOGI kluba. U kategoriji seniora natjecao se i član BK Ivanić Dario Dovaranić koji u je utrku završio na 21. mjestu ušavši u cilj s glavnom grupom sa približno 5 minuta zaostatka za vodećima.

Na stazi dugoj 99 kilometara do Kutine i natrag natjecalo se 27 juniora. Prvo mjesto osvojio je Natan Gregorčić iz POGIteama iz Slovenije, drugi je bio Leon Kopčić iz Kolesarskog kluba Sevnica, a treći je završio Pjero Jurić iz Kolesarskog kluba Adria Mobil.

U najbrojnijoj kategoriji kadeta, žena i veterana među 58 biciklista stazu dugu 64,6 kilometara najbrže je prošao Nejc Peterlin iz Adria Mobila, drugo mjesto je osvojio Nik Golob iz Perutnine Ptuj, dok je treći bio Gašper Štajner. U kategoriji veterana natjecao se i Tihomir Golner iz BK Ivanić i završio na 39. mjestu.

U prvoj održanoj utrci Početnici do 13 godina do Graberja Ivaničkog i nazad natjecalo se 13 biciklista. Prvo mjesto osvojio je Jon Taljat, druga je bila Stella Lindič, a treći Vid Mervar, svi iz Kolesarskog kluba Adria Mobil iz Slovenije.

U kategoriji Početnici do 14 godina na stazi dužine 20,6 kilometara natjecalo se 18 biciklista. U napetoj završnici prvi je kroz cilj prošao Adam David iz Kolesarskog kluba Perutnina Ptuj, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Maj Bohak i Samo Jakše iz Adria Mobila.

Kod početnika do 15 godina natjecalo se 17 biciklista. Na stazi dugačkoj 35, 7 kilometara sa čak 2 minute i 14 sekundi prednosti najbolji je bio Miha Bošnik iz Perutnine Ptuj. Drugi je bio Taj Strajnar iz Kolesarskog kluba Adria Mobila, a treći Mai Prevejšek također iz Adria Mobila.

I ove godine su na osiguranju utrke sudjelovali brojni volonteri, vatrogasci, društvo Crvenog Križa uz podršku policije bez kojih održavanje utrke kroz tri županije ne bi bilo moguće.

Dodajmo kako su u sklopu Memorijala, predstavnici BK Ivanić i članovi obitelji Grgac položili vijence na grobove Stjepana Grgca i dugogodišnjeg tajnika kluba Dražena Kralja.

Nagrade najboljima su na svečanom proglašenju u učeničkom domu uručili članovi obitelji Grgac, te u ime glavnog pokrovitelja Grada Ivanić Grada gradonačelnik Javor Bojan Leš.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić