DVD-u Razljev priznanje 14. rujan

Jučer je u Domu kulture Josipa Badalića u Križu održana svečana sjednica vijeća Općine Križ povodom obilježavanja Dana Općine.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Hrastić, a zatim je o realiziranim projektima tijekom proteklih godinu dana govorio načelnik Općine Križ Marko Magdić. Prisutnim uzvanicima i sugrađanima čestitao je Dan Općine Križ i Dan Župe uzvišenja sv. Križa, a u svom govoru je istaknuo kontinuirana ulaganja u komunalnu infrastrukturu i uređenje društvenih domova, ali i ulaganja u predškolski i školski odgoj, poljoprivredu, kulturu i sport. Najavio je novu investiciju vijednu 23 milijuna eura u Poduzetničkoj zoni Križ - izgradnju logističko distributivnog centra "Jabuka LDC" veličine 16.000 m2, odnosno hladnjače i postojenja za pakiranje i sortiranje voća. Investitor je tvrtka "Jabuka LDC", a centar bi prema terminskom planu trebao biti dovršen do rujna 2023. godine, kada je planirano zapošljavanje oko 60 radnika.

Svečanu sjednicu su svojim dolaskom uveličali izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj, saborski zastupnici Marijana Petir i Dario Zurovec, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, predsjednik stranke FOKUS Davor Nađi, župnik Župe uzvišenja Sv. Križa Božo Pinjuh, te gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, ravnatelji i predstavnici ustanova i udruga i brojni drugi uzvanici.

14 rujan 2

Nakon prigodnih govora je slijedila dodjela javnog priznanja Općine Križ «14. rujan». Dobitnik priznanja ove godine je muška „A“ ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Razljev koja je 2016. i 2021. godine osvojila naslov državnih prvaka, a na ovogodišnjoj vatrogasnoj olimpijadi u Celju u zlatnoj kategoriji najboljih, osvojila 5. mjesto i ujedno ostvarila najbolji rezultat Hrvatske u povijesti vatrogasnih natjecanja.

Zahvale općinskog načelnika dodijeljene su RUŽICI STIPČIĆ za izniman doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske, zatim NIKOLINI MEJAŠIĆ za uzoran i vrijedan rad u operativnoj desetini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križ, te BRANKU KOSU, dobrovoljnom darivatelju koji je do sada krv donirao 142 puta.
U glazbenom dijelu programa nastupili su dječja skupina KUD-a Graničar Križ i Solstitium Brass Quintet, a nakon sjednice slijedio je domjenak u Galeriji Križ.
U prigodi obilježavanja dana Općine Križ, uoči svečane sjednice delegacija na čelu s načelnikom Markom Magdićem posjetila je Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, dok je dan župe Uzvišenja sv. Križa proslavljen poslijepodnevnom misom.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić