Blagoslovljen kip Majke Božje Letničke u Lupoglavu

Blagoslov kipa Majke Božje Letničke upriličen je u župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu, nedaleko Dugog Sela, na svečanoj misi u nedjelju 2. listopada u 11 sati.
Kip su nabavili župljani Lupoglava rodom iz Letnice na Kosovu, a na slavlje su došli i Letničani nastanjeni na području Zagreba, Dugog Sela, Ivanić Grada i Bjelovara.

Svečanu misu i blagoslov kipa predvodio je lupoglavski župnik don Filip Pavlović, istaknuvši da su u Letnici na Kosovu Hrvati stoljećima sačuvali svoj vjerski, nacionalni i kulturni identitet, a u novije vrijeme je sudbina te župe slična sudbini stabla opisanog u evanđelju koje je iščupano s korijenom i presađeno u more, kako su i Letničani rasađeni po cijelome svijetu, pa mnogi došli i u Hrvatsku.

Lupoglavska župa je dolaskom Letničana i doseljenika iz Bosne i Hercegovine osjetila novi život i nanovo je rođena, naglasio je don Filip Pavlović.
Slavlje je zaključeno druženjem župljana i gostiju u dvorištu župnog dvora u Lupoglavu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić