Ovogodišnja Bučijada opravdala sva očekivanja

18. gastronomsko – gospodarska Bučijada je u Ivanić Gradu okupila više od 160 izlagača na 13 lokacija i ponudila razne proizvode od buča, maštovite rukotvorine i brojne sadržaje koji su privukli rekordan broj posjetitelja.

Brojne prisutne iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske je u ulozi domaćina pozdravio gradonačelnik Javor Bojan Leš, dok su razvoj Bučijade kroz godine do današnjeg izgleda i reputacije pohvalili izaslanik predsjednika Vlade Tugomir Majdak, zamjenik župana Damir Tomljenović, te izaslanik predsjednika sabora RH Dražen Bošnjaković koji je i otvorio ovogodišnju manifestaciju.

bucijada2

Za posjetitelje su i ove godine bili organizirani raznoliki sadržaji - igraonice, radionice i natjecanja za najmlađe, koncerti te bogata gastro ponuda jela od buča poput bučnice, te juhe, kremšnita i ostalih delikatesa. Duž tržnice Maznica, Omladinske i Ulice kralja Tomislava bio je organiziran prodajni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, te bučinog ulja. Uz program u centru Grada, za najmlađe je organizirana Mala Bučijada u Sportskom parku Zelenjak. Uz brojne posjetitelje, Bučijadu je u nedjelju obišao i ovogodišnji kum -sportski novinar rodom iz Ivanić Grada Marko Šepat.

Bogat glazbeno- zabavni program uključivao je koncerte grupe Detour, Zlatana Stipišića Gibonnija, te Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak, uz domaće izvođače i kulturna umjetnička društva.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić