Izbor iz današnjih vijesti

Župan Zagrebačke županije je 8. rujna donio Odluku temeljem koje je na području Grada Ivanić-Grada i općina Križ i Kloštar Ivanić proglašena elementarna nepogoda nastala uslijed suše, kojom su nanesene štete na poljoprivrednim kulturama.

U Općini Križ štete se mogu prijaviti najkasnije do srijede, 13. rujna, u Općini Kloštar Ivanić do četvrtka, 14. rujna a u Ivanić Gradu do petka, 15. rujna.
Štete se prijavljuju na obrascima koji se mogu preuzeti osobno ili skinuti s web stranica Grada i općina.

Predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić za utorak je sazvao 4. sjednicu Općinskog vijeća Križa s dnevnim redom od 19 točaka.
Nakon Aktualnog sata i izvješća načelnika o događanjima između dviju sjednica, na dnevnom redu je podnošenje informacija o poslovanju trgovačkih društava za 2016. godinu, Ivaplina, Ivakopa, Vodoopskrbe i odvodnje, Obiteljskog radija Ivanić i Poduzetničke zone Križ te Vatrogasne zajednice Općine Križ, Vatrogasne postrojbe Ivanić Grad, Gradskog društva Crvenog križa i ostalih korisnika Proračuna.
Na sjednici će načelnik Magdić podnijeti izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine, a na razmatranju će biti i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Križ.
Vijećnici trebaju donijeti odluke o dodjeli Priznanja Općine Križ «14. rujan» te o sklapanju Sporazuma o suradnji Općine križ i Općine Fužine.
Sjednica započinje u 17 sati uz izravni prijenos u programu Obiteljskog radija Ivanića.

Gradonačelnik Grada Ivanića Javor Bojan Leš donio je Odluku o sufinanciranju prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Grada Ivanić-Grada.
Sufinancirat će se prijevoz studenata željeznicom ili autobusom u iznosu od 50 % cijene mjesečne ili polumjesečne studentske karte.
Grad će i nadalje subvencionirati i 50% cijene mjesečne priključne karte koja vrijedi uz ZET + HŽ mjesečnu ili godišnju iskaznicu te 50 % cijene kupona mjesečne pretplatne karte ZG ZET + HŽ.
Subvencija prijevoza vrijedi za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2017. godine.
Ako student do mjesta studiranja ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Grad Ivanić-Grad sufinancirat će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom.
Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju prijevoza u novoj akademskoj godini studenti podnose Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada.
Uz zahtjev je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice ili Uvjerenje o prebivalištu te potvrdu visokog učilišta o redovnom upisu u tekuću akademsku godinu.
Obrazac Zahtjeva može se podići u Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada, Park hrvatskih branitelja 1 ili preuzeti s web stranice Grada Ivanića.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa suradnicima, u utorak će obići gradilište ULO hladnjače Distributivnog centra za voće i povrće u Radnoj zoni Rakitovec u Velikoj Gorici.
Riječ je o najiščekivanijoj poljoprivrednoj investiciji u Zagrebačkoj županiji ukupne vrijednosti 27 milijuna kuna. S obzirom na to da će ovo biti prva i za sad jedina hladnjača u cijeloj Hrvatskoj koja nije u vlasništvu trgovaca, domaći će proizvođači moći plasirati voće i povrće na tržište cijele godine, a ne samo sezonski i time konkurirati trgovcima.

U Jastrebarskom su završile četverodnevne „Jaskanske vinske svečanosti“, u sklopu kojih su bila organizirana i gastronomska događanja „Dani vina & riba fina“, „Dani vina & divljač fina“ i „Dani vina & kotlovina fina“.
Završnog dana manifestacije, na događanju „Dani vina & kotlovina fina“ sudjelovala je i ekipa Zagrebačke županije predvođena zamjenicom župana Nadicom Žužak i predsjednikom Županijske skupštine Mihaelom Zmajlovićem. U ekipi su bili i županijski vijećnici Mirela Katalenac, Zoran Ostović, Boris Klemenić, Damir Hrdas, Ozren Robić, Zdravko Lojna i Zvjezdana Sečen.

Pučko otvoreno učilište Ivanić Grad priprema za svoje najmlađe sugrađane kazališnu predstavu »Hrabri mornar». Riječ je o predstavi kazališta Tvornica lutaka, autorice i redateljice Petre Radin. Mornara Popaja glumi Filip Detelić, Badžu i peru Žderu Mario Kovač, a Olivu Petra Težak
Predstava je namijenjena djeci od 4 do 11 godina, traje 45 minuta, a bit će u velikoj dvorani Doma kulture u srijedu, 27. rujna s početkom u 18 sati i 30 minuta.
Ulaznice su u pretprodaji po 25 kuna te po 20 kuna za grupe veće od 10 osoba, dok će se na dan predstave, na blagajni POU Ivanić-Grad prodavati po 30 kuna.
Informacije i rezervacije: 01/2881 689 i 099 224 27 03.

SPORT


NOGOMET

Ovoga vikenda na županijskim nogometnim terenima ostvareni su sljedeći rezultati:
U 1. županijskoj ligi Istok, Sloga je nastavila pobjednički niz slavljem u Mraclinu kod istoimenog domaćina rezultatom 3:1, dok je Nogometni klub Kloštar upisao prvi ovosezonski poraz u gostima kod Save 4:0.
Nakon četiri odigrana kola Križani sa 12 bodova dijele vrh ljestvice s Turopoljcem. Kloštar je ostao na sedam skupljenih bodova na diobi šestog i sedmog mjesta.
U 2. županijskoj ligi, nogometno središte Križ, Naftaš Ivanić je kod kuće minimalno pobijedio Bana Jelačića iz Banova 1:0. Milka Trnina je ostala na stopostotnom učinku pobjedom u Vezišću nad Mladosti iz Obedišća rezultatom 5:0. Graničar iz Križa poražen je na svom terenu od Croatije 4:0, dok je Lipovcu upisan poraz od 3:0 budući da su na gostovanje u Ostrnu došli bez valjanih liječničkih pregleda.

Nakon pobjede protiv Usore, veterani Ivanića danas u 2. kolu 2. lige Zagrebačkog nogometnog saveza igraju kod Trnave.

STRELJAŠTVO

U subotu i nedjelju održano je Prvenstvo Zagreba u streljaštvu serijskim revolverom i pištoljem velikog kalibra u prostoru Automatske streljane Vrapčak Zagreb na kojem su nastupili i članovi Streljačke udruge Sv. Mihovil Lučko, Margareta i Gordan Franković.
Prvenstvo Zagreba bilo je ujedno i prednatjecanje za državno prvenstvo koje će se održati ovoga tjedna u Osijeku.
Sv. Mihovil Lučko zauzeo je treće mjesto ekipno u revolverskoj disciplini čime je ostvarena ekipna norma, dok je Margareta Franković ostvarila osobnu normu te će braniti poziciju prošlogodišnje državne prvakinje u revolverskoj disciplini.
Gordan Franković je ostvario osobnu normu za nastup na državnom prvenstvu u pištoljskoj disciplini sa 173 kruga.
U disciplini 25 m velikokalibarski pištolj ili revolver 15+15 hitaca, ekipa sv. Mihovila Lučko, u sastavu Oto Horvat, Margareta Franković i Gordan Franković ostvarila je ekipnu normu sa 822 kruga, dok je Margareta u muškoj konkurenciji izvrsnim nastupom nakon dramatičnog raspucavanja sa 273 kruga ostvarila treće mjesto.

ŠAH

U 6. kolu 4. lige Centar, Šahovski klub Ivanić svladao je Jasenovac rezultatom 4 ½ naprama 1 ½. Pobjede su upisali Davor i Goran Deželić, , Goran Mihalić i Dean Božićević, dok je Marin Vukušić remizirao.
Šahisti Ivanića uvjerljivo drže vrh ljestvice sa šest uvjerljivih pobjeda.

A svu djecu koja vole igrati šah, Šahovski klub Ivanić poziva da se jave u prostorije kluba u Sportskoj dvorani Žeravinec na 1. katu.
Treninzi kadeta održavaju se svakog utorka od 18 sati, a svi zainteresirani mogu se javiti predsjedniku kluba i razvojnom treneru Vladi Kezeleu (091 514 3990) ili voditelju ekipu i FIDE instruktoru Deanu Božičeviću. (091 582 7793 iza 15 sati)

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić