Jadranko Bundović (1957.- 2022.)

Bjelovarski mediji su objavili, da je umro nogometni trener i bivši nogometaš Jadranko Bundović u 65.godini, opisavši ga jednim od najboljih nogometaša u bogatoj povijesti NK Bjelovara i velikim trenerom, koji je zadužio bjelovarski nogomet.

Zadužio je i ivanićki nogomet, o čemu u publikaciji „90 godina Nogometnog kluba Ivanić“, između ostaloga, piše: „Predvođen Jadrankom Bundovićem, vrsnim igračem i trenerom poniklim u NK Ivaniću, u sezoni 2003/04. NK Naftaš-Ivanić postaje premoćno prvak Treće HNL Središte. Krajem svibnja 2004. uspješno prolazi i kvalifikacije u Belišću, u kojima se pobjedom od 2:0 u ključnoj utakmici protiv Istre iz Pule vraća u Drugu HNL Jug.“

Te je sezone Naftaš-Ivanić bio praktički nepobjediv, s nizom odličnih igrača predvođenih Bundovićem: Damir Pinjagić, Dario Kovačević, Dario Čingl, Vedran i Slaven Bukal, Patrik Oković, Mladen Mađarić, Tin Lovreković, Jurica Šenija, Drago Peroković, Zoran Kovačević, Goran Korman, i drugi.

No, kako to već biva, klub je tijekom ljeta pustio najbolje igrače otići, te je zbog 9. mjesta u Drugoj HNL Jug u jesen 2004. Bundović bio otpušten.

Jadranko Bundović rođen je 1957. godine i odrastao u Ivanić-Gradu, gdje je završio osnovnu školu i u nogometnom klubu prepoznat kao veliki talent, koji je svoje nogometno školovanje nastavio u zagrebačkom Dinamu. U juniorima Dinama igrao je u momčadi koja je triput osvojila juniorsko prvenstvo Jugoslavije, razme uz rame s Velimirom Zajecom i Zlatkom Kranjčarom. Međutim, nije ga volio Mirko Bazić, pa je iz juniora Dinama morao u Lokomotivu 2, nakon koje je igrao za Šibenik, za Zagreb kod Dražana Jerkovića, za Petrinju, i potom 1987. godine pola sezone za Ivanić, kad su pobijedili Moslavinu usred Kutine rezultatom 5:0. Slijedeća i posljednja igračka postaja mu je bio NK Bjelovar, u kojem je u dobi od 35 godina bio proglašen najboljim igračem druge lige. Bio je i najbolji igrač malog nogometa bjelovarske regije i kao igrač Big Bena proglašen najboljim igračem turnira Kutija šibica.

Zanimljivo je da je, dok je Bundović igrao za NK Zagreb, njegov tadašnji trener, slavni Dražan Jerković, navodno izjavio da je Jadranko Bundović bolji nogometaš, ali i da ima veći ego od njega.

Među ivanićkim nogometašima se ovih dana polemizira, je li Bundović bio najbolji ili jedan od najboljih nogometaša koje je imao i dao Ivanić; Mladen Šafran, Miroslav Šlopar, Jurica Mesić predvode one, koji kažu da je bio najbolji.

U Bjelovaru je zasnovao obitelj, te je nakon igračke započeo trenersku karijeru; stekao je trenersku diplomu na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, te od većih klubova uspješno trenirao Bjelovar, Međimurje, Koprivnicu, Čakovec, Hrvatski dragovoljac, Mladost Ždralovi, Naftaš-Ivanić u trećeligaškoj i drugoligaškoj fazi.

Između igranja nogometa i trenerskih angažmana u raznim klubovima, morao se u nekim fazama zapošljavati u struci, pa je kao školovani strojarski tehničar radio dvije godine u ŽTP-u Zagreb, 15 godina u INA-Naftaplinu, a posljednjih godina kao vozač kamiona u Njemačkoj.

Posljednje počivalište Jadranka Bundovića će biti na groblju Borik u Bjelovaru, a sprovod u utorak 18. listopada u 14 sati. Na posljednjem ispraćaju će u izaslanstvu NK Naftaš-Ivanića biti Željko Škrnjug, Miroslav Šlopar, Miroslav Stipić, Lovorko Matković i Jurica Mesić, izvijestio nas je Jurica Mesić. /raš

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić