Ani Tomašić i Obiteljskom radiju Ivanić Srebrni mikrofon na Danima Hrvatske udruge radijskih nakladnika

Na danima Hrvatske udruge radijskih nakladnika u Svetom Martinu na Muri jučer su dodijeljene godišnje nagrade novinarima i lokalnim radio postajama. Srebrni mikrofon pripao je Obiteljskom radiju Ivanić za emisiju Djeca i mladi na radiju urednice i voditeljice Ane Tomašić koji je uručio potpredsjednik HURIN-a Robert Turkalj.

Srebrni mikrofon se dodjeljuje za jednogodišnji novinarski rad, uređivanje novinarskih cjelina ili radijskih projekata te organiziranje sustava informiranja.

Cilj emisije je približiti javnosti rad škola i vrtića. U suradnji s ravnateljima, odgajateljima, pedagozima, nastavnicima, voditeljima slobodnih aktivnosti, roditeljima i voditeljima udruga se govori o važnim temama iz školovanja, odgoja i života djece i mladih, i to iz perspektive samih aktera.

Pri tom fokus nije na osnovnom odgojno-obrazovnom planu, nego na novim programima i projektima, kojima se potiče inovativnost, kreativnost, izgradnja samosvijesti i dobrih i inovativnih obrazovnih i odgojnih praksi, većinom kroz brojne izvannastavne aktivnosti i projekte u koje su uključena djeca i mladi.

Nagrađena emisija govori o važnosti materinskog, ali i manjinskih jezika o čemu je Koordinacija nacionalnih manjina grada Zagreba organizirala manifestaciju "Pričaj mi na svom jeziku" u koju se uključila i OŠ Posavski Bregi. U sklopu manifestacije učenici osnovnih i srednjih škola, te pripadnici nacionalnih manjina Grada Zagreba pripremili su prigodne programe na albanskom, bosanskom, češkom, mađarskom, makedonskom, poljskom, srpskom i ukrajinskom jeziku, a zahvaljujući OŠ Posavski Bregi, po prvi put je na manifestaciji bio zastupljen i romski jezik. U emisiji razgovaramo s profesoricom hrvatskog jezika, ujedno i knjižničarkom u OŠ Posavski Bregi, Renatom Mihalić Dobrić, te učenicama Aurorom Nikolić i Ilary Valerijom Nikolić koje su sudjelovale u projektu i recitirale pjesme na romskom jeziku – "Trusna zemlja" i "Rom")

Nagrađenu emisiju možete poslušati OVDJE!

Radio Karlovac je osvojio Zlatni mikrofon za serijal od 25 emisija "Aktualno", uz 60. godišnjicu Radija Karlovac dok je brončani mikrofon otišao na Radio Labin, za emisiju Litrati o jezičnoj i kulturnoj baštini Labinskog kraja.

 hurin2

O sadašnjosti i budućnosti radija je tijekom jučerašnjeg dana u Svetom Martinu na Muri raspravljalo više od 200 predstavnika lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija, stručnjaci iz radijske industrije te predstavnici akademske zajednice i resornog Ministarstva kulture i medija.

Naglasak je ove godine stavljen na prilagodbu novom Zakonu o elektroničkim medijima i budućnosti radija kao medija, a bilo je riječi i o posljedicama pandemije koronavirusa na stanje u radijskoj, kulturnoj i kreativnoj industriji.

Dane HURIN-a službeno je otvorila ravnateljica Uprave za medije Ministarstva kulture i medija Jasna Fila koja je u uvodnom govoru istaknula kako je radio i dalje medij kojem se najviše vjeruje, što potvrđuju rezultati istraživanja slušanosti prema kojima radio u posljednjih 10 godina unatoč pojavi novih kanala informiranja nije izgubio svoje slušatelje.

Dani HURIN-a završavaju danas godišnjom izvještajnom skupštinom Hrvatske udruge radijskih nakladnika.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić