Obilježeno 30 godina HVIDR-e Ivanić- Grad

Članovi Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Ivanić-Grad obilježili su 30. godišnjicu osnutka HVIDR-e Ivanić-Grad. Uoči sjednice su se pred spomenikom u Parku hrvatskih branitelja poklonili poginulim suborcima.

Obilježavanje je organizirano uz redovnu godišnju skupštinu, pa je Izvještaj o radu u 2021. godini podnio tadašnji predsjednik Udruge HVIDR-a Ivanić-Grad Ivica Kozjak. Potom su na prijedlog aktualnog predsjednika Gorana Cerovečkog usvojeni planovi za 2023. godinu.

Uslijedio je svečani dio sjednice, kad je predsjednik Goran Cerovečki pročitao referat o radu Udruge HVIDR-a Ivanić-Grad u proteklih 30 godina. Svim članovima, suradničkim institucijama i udrugama uručene su zahvalnice i spomen-značke.

HVIDR-a Ivanić-Grad je prva udruga sudionika Domovinskog rata na našem području, a peta osnovana Udruga HVIDR-e u Hrvatskoj, koju su u ljeto 1992. osnovali ranjeni pripadnici tada rasformiranog 65.samostalnog bataljuna. Danas ima 59 članova.

Obilježavanje 30-te godišnjice osnutka Udruge HVIDR-a Ivanić-Grad su uveličali gosti: ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Ministarstva branitelja Dinko Tandara u svojstvu izaslanika ministra branitelja Tome Medveda, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj i predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Zagrebačke županije Stjepan Gudec, koji su u ime institucija koje predstavljaju primili zahvalnice za uspješnu suradnju i pomoć u radu i spomen-značke „UHVIDR-a IVANIĆ-GRAD 1992-2022“.

Zahvalnice i spomen-značke je HVIDR-a Ivanić-Grad dodijelila i udrugama HVIDR-a Dugo Selo, Samobor i Sveta Nedelja, Velika Gorica i Zaprešić, zatim Hrvatskom časničkom zboru Ivanić-Grad, Udruzi dragovoljaca Domovinskog rata 1991 Otok Ivanić, Udruzi dragovoljaca i veterana DR Ivanić-Grad, Udruzi KVIN Ivanić-Grad, Udruzi HVIDR-a Martinska Ves, Povijesnoj postrojbi 10. satnija Ivanić, te Radojki Šporer za 30-godišnju suradnju i pomoć u radu u službenom i privatnom svojstvu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić