Izbor iz današnjih vijesti

Iz Gradske uprave Grada Ivanić Grada obavještavaju stanovnike povijesne jezgre Grada da je objavljen Javni poziv Ministarstva kulture na koji se Grad Ivanić-Grad ima priliku prijaviti za Program zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2018. godinu.
Programom je omogućena prijava objekata evidentiranih kao kulturno-povijesna vrijednost unutar kulturno-povijesne cjeline Ivanić-Grada ili zaštićenih kao kulturno dobro!
Prijava će se odnositi na izradu potrebne projektne dokumentacije za obnovu, odnosno, očuvanje kulturnog dobra.
Grad Ivanić-Grad namjerava na spomenuti Program za 2018. godinu prijaviti prvih nekoliko objekata koji su smješteni unutar Podgrađa, kao najstarijeg povijesnog naselja u Gradu Ivanić-Gradu, a prema kriteriju Ministarstva kulture.
Ostale nekretnine će se uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva kulture na isti način određivati u 2018. godini te prijavljivati na natječaj Ministarstva kulture za 2019. godinu, prema kriteriju Ministarstva kulture.
Prezentacija uvjeta i kriterija iz javnog poziva bit će u srijedu,13. rujna u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 16 sati.

Tijekom radnog sastanka župana s gradonačelnicima i načelnicima, prisutni su informirani o stanju projekta rekonstrukcije javne rasvjete na području Županije.
Naglašeno je da su do sada izrađeni energetski pregledi postojeće javne rasvjete, akcijski plan rekonstrukcije, kao i GIS podloga sa svrhom prikaza definiranog obuhvata rekonstrukcije. Cilj je, do kraja 2018. godine modernizirati preko 90 posto sustava javne rasvjete, odnosno zamijeniti preko 40.000 svjetiljki. Projekt je ukupne vrijednosti preko 95 milijuna kuna.
Sve planirane aktivnosti odvijaju se ispred zadane dinamike, rekao je Julije Domac, direktor Regionalne-energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske, koja pruža pravnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi ovoga projekta.

Zamjenik župana Hrvoje Frankić primit će i prigodno nagraditi judašice Helenu Vuković, koja je na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Čileu osvojila zlatnu medalju te Laru Cvjetko, koja je zlato osvojila na Europskom kadetskom prvenstvu u Litvi.
Prijem će se održati u srijedu u prostorijama Zagrebačke županije.

Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirana su dva kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, i to jedno kazneno djelo prijevare počinjeno od strane nepoznatog počinitelja i jedno kazneno djelo izazivanja prometne nesreće čiji je počinitelj poznat te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 28 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeta su i dva optužna prijedloga, jedan za prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće, jedna s materijalnom štetom, jedna s lakše ozlijeđenom osobom i jedna sa smrtno stradalom osobom.

Hitna medicinska postaja Ivanić- Grad u vremenu od petka do danas imala je 28 terenskih intervencija od kojih izdvajamo subotnju prometnu nezgodu s jednom stradalom i jednom teško ozlijeđenom osobom, te u noći sa subote na nedjelju intervenciju sa smrtnim ishodom.
U istom vremenskom razdoblju odrađeno je i 57 ambulantnih pregleda isključivo zbog bolesti pacijenata.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić