In memoriam: Ivan Janković

Nakon duge i teške bolesti 29. siječnja je preminuo je profesor i pričuvni bojnik Hrvatske vojske, sportaš i poduzetnik IVAN JANKOVIĆ u 64.godini.

Sudjelovao je u pripremama bivše Općine Ivanić-Grad za obranu u Domovinskom ratu i, od njegovog formiranja 1991., bio je zamjenik zapovjednika 65.samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Ivanić-Grad.

U oslobodilačkoj akciji Oluja 1995. bio je zapovjednik 3. bojne 57. brigade Hrvatske vojske Sisak.

Bio je među osnivačima i prvi predsjednik Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad. Bio je među osnivačima i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Republike Hrvatske, osnivač i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanić-Grad i predsjednik Hrvatskog časničkog Zagrebačke županije.
Posebno je bio ponosan na izdavanje Monografije 65.bataljuna „Otok Ivanić u ratu“, u čijem je uredništvu radio s također prerano preminulim časnicima Leom Ordanićem i Goranom Lešom.

Rođen u slavonskom selu Vranovci, nakon školovanja u Slavonskom Brodu i Zagrebu, Ivan Janković je 1981.godine došao predavati obranu i zaštitu u Srednjoj školi u Ivanić-Gradu, te se uspješno uključio u momčadi Rukometnog kluba Ivanić i Streljačkog društva Ivanić, a bio je i lovac te dugogodišnji predsjednik Lovačkog društva „Fazan“ Topolje.

Nakon Domovinskog rata je više od 30 godina predsjednik Streljačkog društva Ivanić, čiji su članovi ostvarili svjetske uspjehe, te je predvodio organizaciju Europskog 1999. i Svjetskog prvenstva 2002. godine u gađanju samostrelom na otvorenom u Ivanić-Gradu, kao i više drugih međunarodnih natjecanja u suradnji sa Streljačkim savezom Hrvatske.

Povodom Dana Grada 2022. Gradsko vijeće je bojniku Ivanu Jankoviću za doprinos i postignuća od iznimnog značaja za Grad u Domovinskom ratu i u radu braniteljskih udruga, te za doprinos od iznimnog značaja za Grad u sportu, dodijelilo Nagradu Grada Ivanić-Grada „Đuro Stjepan Deželić“.

Posljednji ispraćaj Ivana Jankovića je u Ivanić-Gradu na groblju Centar u srijedu 1. veljače u 14 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić