ZBOR GRAĐANA DONJEG ŠARAMPOVA

Grad Ivanić- Grad i Mjesni odbor Donji Šarampov su 17. studenog organizirali zbor građana za stanovnike Donjeg Šarampova. Nakon pozdrava predsjednika Vijeća mjesnog odbora Igora Cepetića gradonačelnik Javor Bojan Leš je predstavio gradske komunalne projekte, strategiju razvoja Grada, te socijalni i obrazovni program. Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović izvjestio je o dosadašnjim radovima na području mjesnog odbora i planiranim aktivnostima.
Kao najbitniju stavku istaknuo je početak saniranja odvodnje u što je uloženo 805 tisuća kuna. Značajna sredstva uložena su i u obnovu tucaničkih cesta, nasipavanje poljskih puteva i asfaltiranje prometnica. Na zahtjev Mjesnog odbora preseljeno je dječje igralište kako bi ga udruga Mali princ lakše koristila. Za uređenje nogometnog igrališta u Donjem Šarampovu s tribinom, parkiralištem i javnom rasvjetom Grad je izdvojio 150 tisuća kuna. Pohvalio je Mjesni odbor Donji Šarampov, koji je dobro iskoristio raspoloživa sredstva za obnovu društvenog doma, izgradnju i uređenje vatrogasnog spremišta, nabavu vatrogasne opreme, i za uloženi dobrovoljni rad.

U raspravi su mještani postavljali pitanja gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika, direktoru Komunalnog centra Mariju Mikuliću i upravitelju ureda Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Vjekoslavu Brozu. Pitanja su bila prvenstveno iz komunalne problematike vezana za javnu rasvjetu, oborinske vode i odvodnju, izgradnju kanalizacije, kao i prometne nepravilnosti.

Posjet gradskih čelnika je vodstvo DVD-a Donji Šarampov iskoristilo kako bi im pokazalo potpuno završeno i opremljeno novo vatrogasno spremište, u koje su članovi društva i mjesnog odbora i mještani kroz proteklih nekoliko godina uložili brojne sate i dane dobrovoljnog rada, te tako na uzoran način iskoristili svaku kunu doniranu iz Grada, Vatrogasne zajednice i uz pomoć svojih sponzora. Kao točku na „i“ nabavili su i instalirali najsuvremeniju digitalno upravljanu vatrogasnu sirenu. U tim novim uvjetima vrijedno vježbaju svoje vatrogasne vještine, sudjeluju u intervencijama, i sve uspješnije na natjecanjima.

Tijekom jeseni su mještani Donjeg Šarampova u okviru projekta uređenja nogometnog igrališta dobrovoljnim radom iskrčili raslinje u kanalu i uz put do igrališta.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić