Održana 4. sjednica Općinskog vijeća Križ

U Križu je jučer održana 4. sjednica Općinskog vijeća na kojoj su vijećnici saslušali izvješća o poslovanju trgovačkih društava za 2016. godinu, Ivaplina, Ivakopa, Vodoopskrbe i odvodnje, Obiteljskog radija Ivanić i Poduzetničke zone Križ te Vatrogasne zajednice Općine Križ, Vatrogasne postrojbe Ivanić Grad, Gradskog društva Crvenog križa i ostalih korisnika Proračuna te izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine načelnika Općine Križ Marka Magdića i polugodišnje izvješće o izvršenju Financijskog plana Dječjeg vrtića Križ.

Jednoglasno je prihvaćen polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Križ te odluka o projekciji proračunske potrošnje Općine Križ za razdoblje od 2016. do 2023. godine.

Na sjednici je donesena i odluka o sklapanju Sporazuma o suradnji Općine Križ i Općine Fužine s ciljem ostvarivanja zajedničkog interesa u unaprjeđivanju gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka.


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Križu će sutra biti obilježen Dan općine Križ, 14. rujan.
Bit će to prigoda da se u Križu nađu gradonačelnici i načelnici, predsjednici gradskih i općinskih vijeća susjednih i prijateljskih gradova i općina, ali i bivši načelnici Općine Križ i predsjednici općinskog vijeća, predstavnici državnih tijela, ravnatelji i predstavnici ustanova i udruga, javnih, državnih i privatnih trgovačkih društava i obrtnika.
Obilježavanje Dana općine Križ svojom će nazočnošću, kako se očekuje, uveličati i izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina, saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, saborski zastupnik i načelnik općine Rugvica Mato Čičak, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te član Skupštine Zagrebačke županije i predsjednik podružnice županijske stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada Damir Hrdas.

U prigodi obilježavanja Dana općine i Dana župe Uzvišenja svetog Križa u 11 sati će u župnoj crkvi biti služena misa dok je za 12 sati organiziran posjet Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u galeriji Križ.


PRIZNANJA OPĆINE KRIŽ

Odlukom vijećnika, priznanje Općine Križ «14. rujan» ove će godine dobiti Višnja Canjek Macan u znak javnog priznanja za uspješan novinarski rad i doprinos u promicanju Općine Križ te informiranju građana Općine križ.

Zahvale Općinskog načelnika primit će muška A ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva Razljev za izuzetne rezultate na vatrogasnim natjecanjima, osvajanje naslova državnih prvaka i promicanje Općine Križ u Zagrebačkoj županiji, Republici Hrvatskoj i šire, Nogometni klub Milka Trnina Vezišće za 40 godina uspješnog rada te svestranu volontersku pomoć Mjesnom odboru u unaprjeđenju života u Vezišću, Đurđa Bilij za doprinos i volontersko zalaganje kroz rad i osnaživanje te unaprjeđenje života osoba treće životne dobi i Slavica Gavran Tadić za doprinos osnivanju Župnog Caritasa župe Uzvišenja Sv. Križa te volonterski rad i osiguranje pomoći za potrebite u zajednica.

Priznanja i zahvale dobitnicima će biti uručene na svečanoj sjednici općinskog vijeća Općine Križ povodom dana Općine, u četvrtak, 14. rujna.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić