HURIN čestitao Svjetski dan radija

Danas obilježavamo Svjetski dan radija. Spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je porukom "Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta", počeo emitiranje 13. veljače 1946. Iako je prva svjetska radiopostaja u Pittsburghu počela redovito emitirati još daleke 1920., a Radio Zagreb već 1926., Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. Unatoč rasprostranjenosti novih internetskih komunikacijskih platformi, radio još dopire do najšire publike i slušateljstva, te doprinosi sveobuhvatnom pristupu informiranju stanovništva i poboljšanju međunarodne suradnje. Ovogodišnja je tema Svjetskoga dana radija „Radio i mir".

 Svjetski dan radija je ispred Izvršnog odbora Hrvatske udruge radijskih nakladnika HURiN čestitao predsjednik Željko Švenda, uz poruku: Obilježimo ga radno i  veselo, jer radio je medij sadašnjosti i budućnosti.

Hrvatska udruga radijskih nakladnika okuplja više od pola lokalnih radija na području cijele Hrvatske, među kojima je i Obiteljski radio Ivanić.
Članstvo Hrvatske udruge radijskih nakladnika je radi bolje operativnosti grupirano u 7 regionalnih centara, a Obiteljski radio Ivanić djeluje u okviru Regionalnog centra Zagreb Istok, u kojem su i Radio Bljesak - Okučani, Radio Novska, Radio Moslavina - Kutina, Radio Sisak, Quirinus radio - Sisak, Petrinjski radio, Radio Banovina, Radio Martin - Dugo Selo, City Radio - Velika Gorica i Super Radio - Bjelovar.

Najmoderniji trend u radijskom svijetu je uvođenje digitalnog radija, ali emitiranje klasičnim radijskim signalom ostaje nezamjenjivo, pogotovo za lokalne radijske nakladnike, ne samo zbog skupoće monopoliziranog digitalnog signala, već i zbog jednostavnosti i dostupnosti radijskih valova u svim okolnostima i uvjetima, što se najbolje vidi u raznovrsnim kriznim situacijama: potresima, poplavama, epidemijama, industrijskim nesrećama, ratovima i tako dalje.

Radijski signal je dostupan za 94% svjetskog stanovništva, i stoga je radio najdostupniji medij na planetu, a zbog raznovrsnosti i najdemokratskiji, čega bi trebao biti svjestan svaki čovjek i podržati nastojanja da se upravo takav univerzalno dostupan medij očuva od preuzimanja od strane sveproždirućega konzumerizma i bezobzirnog profiterstva.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić