Obilježen Dan državnosti

Jučer je Hrvatska obilježila Dan državnosti u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.
Zastupnici su tada za predsjednika Sabora izabrali Žarka Domljana, za potpredsjednike Ivicu Percana, Stjepana Sulimanca i Vladimira Šeksa.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Sabora izabran je Stjepan Mesić, a za predsjednika Predsjedništva Franjo Tuđman koji je u svom prvom govoru pred novoizabranim zastupnicima naglasio kako konstituiranje prvog višestranačkog Sabora predstavlja prvi korak u povratku hrvatskoga naroda i njegove države europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske jučer su u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskim braniteljima.
U ime Grada Ivanić- Grada vijenac su položili zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i predsjednik gradskog vijeća Željko Pongrac.

Svijeće su zapalili i obitelj poginulih branitelja, predstavnici brojnih braniteljskih udruga, Policijske postaje Ivanić- Grad, te članovi gradskih organizacija HDZ-a i SDP-a.
Prisutnima se obratio i molitvu poveo župnik župe sv. Petra apostola Branko Koretić.

Delegacija općine Kloštar Ivanić i načelnik Željko Filipović je također u suradnji s braniteljskim udrugama položila vijenac i upalila svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja.

I u Kloštru Ivaniću su prisutni bili obitelji poginulih branitelja, predstavnici Policijske postaje te članovi specijalne policije RIS Kutina.

Delegacija Općine Križ predvođena načelnikom Markom Magdićem, te predstavnici udruga i građani su još u ponedjeljak u prijepodnevnim satima obilježili Dan državnosti uz odavanje počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Posjetili su Spomen sobu poginulih branitelja iz Domovinskog rata u Galeriji Križ, te položili vijence i upalili lampaše kod centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić