Izbor iz današnjih vijesti

Nastavak sanacije nasipa na Dubrovčaku Lijevom
S obzirom da je polovica mjeseca rujna, a radovi na do sada započetoj sanaciji nasipa na Dubrovčaku Lijevom nisu privedeni kraju, Grad Ivanić-Grad zatražio je očitovanje Hrvatskih voda VGO za Srednju i donju Savu.
Prema njihovim informacijama trenutno je u tijeku završetak sanacije nasipa na Prevlaci te će nakon toga strojevi biti preseljeni na lokaciju Dubrovčak Lijevi gdje je na lokaciju već dovezen krupni kamen dok će sanacija samog nasipa započeti 22. rujna.

Radovi na odlagalištu Tarno
Na odlagalištu neopasnog otpada Tarno održana je peta po redu koordinacija između investitora, komunalnog poduzeća Ivakop i izvođača o tijeku radova na izgradnji plohe 6. Nakon obilaska utvrđeno je da se radovi odvijaju u skladu s terminskim planom te će biti završeni u ugovorenom roku, odnosno tijekom mjeseca listopada.
Izgradnjom plohe 6 produžit će se radni vijek odlagališta neopasnog otpada Tarno do izgradnje Centra za gospodarenje otpadom, koji bi prema izjavi župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića trebao biti na području Grada Zagreba.
Izgradnjom Centra, koji će biti namijenjen za odlaganje komunalnog otpada za sve jedinice lokalne jedinice s područja Zagrebačke županije i Grada Zagreba, bit će zatvoreno odlagalište neopasnog otpada Tarno.

Izložba konja u Kloštru Ivaniću
Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Zagrebačke županije, Grada Zagreba, Općine Kloštar Ivanić i kompanije INA u Kloštru Ivaniću će u subotu 16. rujna biti održana 15. Državna i 20. Županijska izložba izvornih i zaštićenih pasmina konja hrvatskog posavca i hrvatskog hladnokrvnjaka.

Okupljanje uzvanika bit će u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću na izložbi Udruge Prijatelji Kloštra «I naši stari su bili mali « od 11 sati kada je i otvorenje izložbe. Iza toga će uzvanici u svečanoj povorci konjskih zaprega biti prevezeni na Sportski park gdje će biti svečano otvorenje izložbe konja, mimohod zaprega i prikaz nagrađenih grla po pasminama i podjela nagrada i priznanja.

Od 15 sati bit će nastupi folklornih skupina a od 17 sati nogometna utakmica veterana NK Kloštra i Velike Bune.

SPORT
Danas se u Križu igra 1. kolo kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije u kojem Sloga dočekuje prošlogodišnjeg prvaka četvrte lige i aktualnog trećeligaša Udarnika iz Kurilovca.
Podsjetimo, u pretkolu kupa Sloga je na svom terenu uvjerljivo pobijedila trenutno vodeću ekipu 4. lige Središte Gradiće rezultatom 4:1. Udarnik je u pretkolu bio slobodan.
Utakmica je na rasporedu u 17 sati na Sportskom parku u Križu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić