Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kloštar Ivanić

Svečanom sjednicom obilježen je danas Dan Općine Kloštar Ivanić, 30-ta godišnjica od njenog osnivanja i Dan branitelja Općine Kloštar Ivanić.

Obilježavanje Dana Općine uveličali su svojim dolaskom Mladen Markač, umirovljeni general pukovnik Hrvatske vojske i počasni građanin Općine Kloštar Ivanić, Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije, Milan Grubač, načelnik prijateljske Općine Tompojevci u Vukovarsko-srijemskoj županiji sa suradnicima, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina – Ivanić-Grada, Vrbovca, Čazme, Jastrebarskog, Križa, Brckovljana, Dubrave, predstavnici poduzeća,ustanova, udruga, obitelji poginulih branitelja, vijećnici sadašnji i bivši te predstavnici mjesnih odbora i drugi gosti.

Obilježavajući Dan Općine načelnik Željko Filipović osvrnuo se na realizirane projekte kroz proteklu godinu dana, investicije koje su u tijeku i one koje su u planu. Realizirana je rekonstrukcija nogostupa od Kloštra do Doma u Lipovcu, u tijeku je rekonstrukcija vatrogasnog doma DVD-a Kloštar i Pučkog doma u Ščapovcu za potrebe smještaja djece upisane u Dječji vrtić, te radovi instaliranja brzog interneta.

Kroz 10-ak dana trebali bi započeti radovi izgradnje kanalizacije kroz projekt aglomeracija Ivanić-Grad a obuhvaća i radove južnog dijela naselja Kloštar Ivanić i Sobočani. Kreće i nastavak izgradnje nogostupa u Lipovcu Lonjsko do mosta na rijeci Lonji a u planu je i izgadnja nogostupa od Predavca do kraja Bešlinca. U suradnji sa Zagrebačkom županijom sanirano je 5 mostova i dvije prometnice na području Općine, u planu je uvođenje jednosmjenske nastave u Osnovnoj škole braće Radić i proširenje matičnog objekta Dječjeg vrtića.

Kloštrancima je u ime Zagrebačke županije, Dan Općine čestitao zamjenik župana Ervin Kolarec, istaknuvši kako će županija i dalje davati svoj doprinos razvoju općine.

dan opcine klo

Svečana sjednica bila je prigoda za dodjelu javnih priznanja:
Nagrada za životno djelo uručena je monsinjoru Nikoli Kekiću, zaslužnom za povatak grkokatolika u Marču nakon 280 godina, Ani Stilinović za promicanje hrvatske riječi, volonterski rad i skrb o potrebitima te osvješćivanje mladih o važnosti očuvanja okoliša, Danici Pergar za promicanje i unapređenje glazbenog i kulturnog života, Draganu Miščeviću za promicanje hrvatske pisane i izgovorene riječi, književnosti i kulture među mladima i Blagi Šimiću za doprinos u dogradnji Osnovne škole, promicanje znanosti i tehničke kulture.

Priznanje Općine Kloštar Ivanić uručeno je Vatrogasnoj zajednici Općine za 30 godina uspješnog rada i djelovanja, DVD-u Kloštar za 130-tu i DVD-u Donja Obreška za 90-tu godišnjicu rada te Tomislavu Vlahoviću za istaknuti rad i djelovanje u Udruženju obrtnika Ivanić-Grad.

Zahvalnica Općine Klošar Ivanić uručena je Udruzi "Kraljica Katarina" za aktivnosti u društvenom životu Općine.

Obilježavanje Dana Općine Klošar Ivanić uveličali su svojim programom polaznici Dječjeg vrtića "Proljeće" skupina Mravići i Mišići.

Svečanost je upotpunjena dvjema izložbama u prostoru Pučkog doma – o 130-oj godišnjici vatrogastva na području Općine i temaskom izložbom Udruge Prijatelji Kloštra "Jastučići iz bakine škrinjice".
Po završetku svečane sjednice gosti i uzvanici uputili su se do Spomen sobe poginulih branitelja s područja Općine Kloštar Ivanić iskazujući im poštovanje za njihovu žrtvu i doprinos Domovinskom ratu.

Program obilježavanja Dana Općine nastavlja se sutra Gulašijadom u organizaciji kloštranskih branitelja i koncertom Miroslava Škore u Sportskom parku te u subotu 24. lipnja na sam Dan Općine i blagdan sv. Ivana Krstitelja polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja, misom u župnoj crkvi te proslavom 130 godina DVD-a Kloštar.

klo zdenac

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić