Stožer civilne zaštite Grada o jučerašnjem nevremenu

Jutros je održan izvanredni sastanak Stožera Civilne zaštite Grada Ivanić- Grada na kojem su dogovorene primarne aktivnosti u saniranju posljedica jučerašnjeg nevremena.

Javna vatrogasna postrojba Ivanić- Grad je jučer primila 134 prijave, a nove pristižu od jutarnjih sati: 65 vatrogasaca iz postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava su jučer do ponoći odradili 70-ak najhitnijih intervencija, od kojih je uz Park hrvatskih branitelja i Osnovnu školu Đure Deželića najviše štete bilo u Ulici Slobode, Sportskom parku Zelenjak i naselju Žeravinec.

Prioritet tijekom današnjeg dana će biti saniranje i uklanjanje objekata koji ugrožavaju živote građana. Na terenu su od jutarnjih sati ponovo svi djelatnici Javne vatrogasne postrojbe, Komunalnog centra Ivanić- Grad, a u raščišćavanju javnih površina bit će angažirane i sve dostupne privatne tvrtke.

Prema stanovništvu će biti upućene obavijesti o zabrani kretanja kroz parkove, Sportski park Zelenjak i ostale lokacije gdje nije moguć sigurni prolazak.

Također, po nalogu gradonačelnika će građanima biti omogućen dovoz granja i građevinskog otpada na dvije za to predviđene lokacije, dok će tvrtka Ivakop organizirati odvoz glomaznog otpada nastalog uslijed jučerašnjeg nevremena.

Grad Ivanić- Grad će prema Zagrebačkoj županiji uputiti zahtjev za proglašenjem prirodne nepogode, a nakon što župan to i učini, građani će u prostorijama Gradske uprave moći prijavljivati nastalu štetu.

Sastanku je prisustvovao i voditelj terenske jedince HEP ODS Ivanić- Grad Drago Rupčić koji je izvijestio kako na području Grada Ivanić- Grada trenutno ne rade tri trafostanice koje opskrbljuju strujom 500 kućanstava, te kako bi radovi na popravcima trebali biti dovršeni tijekom dana.

Za sutra ujutro je najavljen novi sastanak Stožera kada će biti dogovorene iduće aktivnosti.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić