Profesoru Ivanu Belaviću priznanje 14. rujan

Jučer je obilježen Dan Općine Križ, te je tim povodom u Domu kulture Josipa Badalića održana svečana sjednica.

Sjednicu je službeno otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Hrastić, a zatim je o realiziranim projektima tijekom proteklih godinu dana govorio načelnik Općine Križ Marko Magdić. Prisutnim uzvanicima i sugrađanima čestitao je Dan Općine i Dan Župe uzvišenja sv. Križa, a u svom govoru je istaknuo kako Općina ove godine obilježava i 30.-tu godišnjicu osnutka tijekom kojih su realizirani mnogobrojni projekti i ulaganja s ciljem osiguravanja boljeg standarda stanovnika Općine Križ.

Naveo je kontinuirana ulaganja u komunalnu infrastrukturu i uređenje društvenih domova, od kojih je izdvojio suradnju sa Županijskom upravom za ceste Zagrebačke županije i ulaganja u prometnu infrastrukturu u iznosu 1.500.000 eura, te 1.000.000 eura vrijedne radove sanacije klizišta za koja su sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti EU. Istaknuo je i gospodarski rast Općine iz godine u godinu, te investicije u Poduzetničkoj zoni vrijednosti oko 130.000.000 eura.

Svečanu sjednicu su svojim dolaskom uveličali izaslanica Predsjednika RH Melita Mulić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Vlade Željko Turk, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i fondove EU Zagrebačke županije Damir Fašaić, predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, brigadni general Rudi Stipčič sa suprugom Ružicom Stipčić, župnik Božo Pinjuh, te gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, ravnatelji i predstavnici ustanova i udruga i brojni drugi uzvanici.

Nakon prigodnih govora je slijedila dodjela javnog priznanja Općine Križ «14. rujan». Dobitnik priznanja ove godine je profesor Ivan Belavić u znak javnog priznanja za četrdeset godina profesorske karijere, te razvoj društva u području odgoja i obrazovanja.

Zahvale općinskog načelnika uručene su učeniku Kriške gimnazije Luki Ozvačiću za iznimne rezultate na natjecanjima među kojima se izdvaja 1. mjesto na Državnom natjecanju iz matematike i brončana medalja sa Međunarodne prirodoslovne olimpijade mladih; zatim dobrovoljnom darivatelju Đuri Paheru koji je krv donirao 99 puta, te dugogodišnjem operativcu DVD-a Križ Tomislavu Lovrekoviću, članu DVD-a Novoselec Robertu Pugaru, predsjedniku DVD-a Johovec Dubravku Smiljaniću i muškoj "A" ekipi DVD-a Razljev za razvoj vatrogastva na području Općine Križ, kao i Vatrogasnoj zajednici Općine Križ za 30.-tu godišnjicu rada.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi tamburaške skupine Kulturno umjetničkog društva Graničar, a nakon sjednice slijedio je domjenak u Galeriji Križ.
U prigodi obilježavanja dana Općine Križ, uoči svečane sjednice delegacija na čelu s načelnikom Markom Magdićem posjetila je Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, dok je dan župe Uzvišenja sv. Križa, koji se također slavi 14. rujna obilježen poslijepodnevnom misom i podjelom gulaša mještanima

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić