Povodom Svjetskog dana turizma podijeljena priznanja Naš Cvjetni Ivanić 2023.

Ovog je tjedna (27.rujna) u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu obilježen Svjetski dan turizma u organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanić- Grada.
Cilj je skupa bio okupiti sve subjekte koji doprinose turističkom razvoju našeg područja i potaknuti ih na razmjenu iskustava, analizu rezultata ovogodišnje sezone, te kreativni dijalog o budućim razvojnim turističkim planovima javnog, privatnog i civilnog sektora.

Tako su bili prisutni predstavnici ugostitelja, poljoprivrednika, poduzetnika, obrtnika, kulturnih institucija, sportskih udruga i medija.

Nazočne su u ime organizatora pozdravili direktorica gradske turističke zajednice Ana Gašparović, gradonačelnik Javor Bojan Leš te direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Direktorica županijske turističke zajednice je iznijela podatak kako se u prošloj godini Ivanić- Grad popeo na peto mjesto u Zagrebačkoj županiji po broju dolazaka u konkurenciji većih i tradicionalno posjećenijih destinacija.

Dodala je i kako je upravo na primjeru Ivanić- Grada, održivi turizam s inovativnim sadržajima jedini pravi smjer kojim gradovi i turističke zajednice moraju krenuti.

Gradonačelnik je izjavio kako usprkos tome što je Ivanić- Grad postao poželjna destinacija izvan lokalnih okvira, još uvijek ima puno prostora i neiskorištenog potencijala za daljnje razvijanje i promociju na tržištu.

dan turizma

Također, istaknuto je kako su bitan dio turističke strategije i pojedinci koji se brinu za svoj neposredan okoliš zbog čega su upravo na Svjetski dan turizma proglašeni i rezultati ovogodišnjeg izbora NAŠ CVJETNI IVANIĆ 2023. za najljepše uređene okućnice, cvjetni detalj i okoliš poslovnog objekta.
Nagradu za najljepši cvjetni detalj primila je Ema Prejel, dok je za najbolje uređeni okoliš poslovnog objekta odabrana prijava tvrtke MATO EL-D.

U izjednačenoj kategoriji najljepše uređenih okućnica, članovi povjerenstva sastavljenog od krajobraznih arhitekata su nakon rasprave i pregledavanja pristiglih fotografija treće mjesto dodijelili Sonji Cicak, drugo mjesto je pripalo Marini Kanturi, dok je okućnica Gorana Abramovića iz niskoenergetskog naselja Poljana ove godine izabrana kao najljepša.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić