Otvorena izložba Put svjetla - veterani gradu

Prošlog je tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić- Grad otvorena izložba likovnih radova nazvana "Put svjetla – veterani gradu".

Izložba je nastala kao rezultat prve likovne kolonije koju su početkom rujna u Ivanić- Gradu organizirali Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Otok Ivanić i Ustanove za sveobuhvatnu skrb pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi iz Rakitja.

Tijekom likovne kolonije nastalo je 20- ak radova s motivima Grada Ivanić- Grada koji su izloženi kao uvod u dane sjećanja na žrtve Domovinskog rata te žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Otvorenju su prisustvovali brojni branitelji i predstavnici Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te sudionici likovne kolonije i članovi Ustanove za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi” iz Rakitja.

Također, postavljeni su i probrani radovi nastali tijekom godina djelovanja likovne sekcije, te je predstavljen projekt TIGAR čiji je
cilj psihosocijalna podrška i osnaživanje veterana i djece s višestrukim teškoćama međusobnim povezivanjem kroz stvaranje i umjetničke akcije. Tom prilikom je u Ivanić- Gradu izložena i skulptura tigra u prirodnoj veličini nastalog u sklopu ovog projekta.

TIGAR2

Izložbu koja će u galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta biti otvorena do 27. studenog je uz glazbu i poeziju članova Ustanove za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi” otvorio voditelj likovne sekcije Đuro Đurić.

Tijekom tjedna u kojem se obilježava žrtva Vukovara i Škabrnje izložbu će posjetiti i dječje skupine iz osnovnih škola koji će se kroz radionice upoznati s projektom Tigar.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić