BABYSTEPS program u Ivanić Gradu

Program poticanja ranog razvoja kroz senzo-motoričke
radionice za bebe i djecu od 0-3 godine

OTVORENJE 21.11.2023. u Moslavačkoj ulici 22

Moje ima je Martina Šlopar Gereci, prvostupnica sam fizioterapije s 15 godina radnog iskustva. Shvaćanje važnosti ranog razvoja stekla sam najviše kroz svoje blizance, sada 4,5 godišnjake, koji su rođeni skoro 2 mjeseca ranije kao visoki neurorizik. Odluka o dovođenju BABYSTEPS programa u Ivanić Grad je upravo došla zbog našeg osobnog iskustva, da približim zajednici važnost ranog razvoja.

Martina Šlopar Gereci

BABYSTEPS program ranog razvoja je nastao 2010. godine s ciljem edukacije roditelja da kroz razvojne igre i konkretne vježbice potiču pravilan razvoj svoje djece od najranije dobi pod nazivom @senzogym.

Autorica programa je Ivana Štedul, diplomirana fizioterapeutkinja i radna terapeutkinja, majka petero djece, od kojih je dvoje rođeno kao neurorizično. Spajajući znanja iz neuroanatomije i edukacije, prvenstveno kako bi pomogla svojoj djeci, a zatim i svoj djeci s kojom je radila u Hrvatskoj i inozemstvu. Osmislila je standardiziran program razvojnih vježbica kroz koji je do sada prošlo preko 23.000 beba, a provodi se u uskoro 9 gradova u Hrvatskoj.

Program je namijenjen svoj djeci do 3. godine, bilo da su urednog motoričkog razvoja ili ako su prisutna kakva odstupanja kao npr. hipertonus, hipotonus, tortikolis, distoni sindrom! Omogućuje roditeljima da nauče konkretne vježbice samo za svoje dijete, koje će moći provoditi i sami kod kuće.

Glavni cilj programa Babysteps je maksimalno poticanje motoričkih, kognitivnih, socijalnih i emocionalnih vještina kroz pomno odabrane razvojne aktivnosti. Kroz program senzomotoričkih radionica Babystepsa potiče se razvoj beba od najranije dobi, poput mijenjanja pelena, nošenja, igranja, oblačenja, kupanja, hranjenja, koristeći postavke “babyhandlinga” i stimulaciju svih sedam osjetila.

Salto s velike lopte

Pridružiti se mogu sve trudnice i roditelji s bebama i djecom 0-3 godine. Za bebe 0-12 mjeseci kroz tromjesečni, mjesečni grupni program ili individualno, a djeca 1-3 godine kroz mjesečni program. Vježbe traju 45 minuta, jednom tjedno, dok sve trudnice mogu doći na sat “babyhandlinga” kako bi bile spremne pravilno rukovati svojom bebom od njenog rođenja. Grupe se ne mogu birati samostalno jer se bebe grupiraju prema svojim sposobnostima prema kojima se potom biraju razvojne aktivnosti, a u grupici je maksimalno četvero djece.

Prijaviti se možete na mail- Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem instagram profila- @babysteps.ivanic.grad

Više informacija potražite na Internet stranici BABYSTEPS program
OTVORENJE je 21.11.2023. na adresi Moslavačka 22, Ivanić Grad, a svoje mjesto na otvorenju možete rezervirati na mail iznad.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić