Obiteljski radio Ivanić na Danima HURiN-a

Jučer i danas su u Svetom Martinu na Muri održani Dani Hurina, ujedno i 29. Dani radija u organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika, te u partnerstvu sa Zakladom Konrad Adenauer i Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti.

I ove godine Dani Hurina su okupili 200-tinjak predstavnika lokalnih radijskih postaja, regulatornih agencija, stručnjaka iz radijske industrije, te predstavnike akademske zajednice i resornog Ministarstva kulture i medija.

Tijekom jučerašnjeg dana raspravljalo se o sadašnjosti i budućnosti lokalnog radija kao medija koji se ne bazira na senzacionalizmu, te kao takav i dalje opravdava povjerenje slušatelja. Predsjednik Agencije za elektroničke medije Josip Popovac je naglasio kako je radio najnepristraniji medij koji pruža točne informacije, te najmanje polarizira društvo. Također je poslao snažnu poruku regionalnoj i lokalnoj samoupravi da više ulažu u lokalne radijske postaje, jer tržišni opstanak bez pomoći zajednice neće biti moguć.

Panel rasprava vodila se oko članka 39. Zakona o elektroničkim medijima čiji cilj je omogućiti veću transparentnost financiranja medija, a radionica na temu lažnih vijesti podsjetila je na značaj medija koji objavljuju točne i provjerene informacije.

U večernjim satima dodijeljene su i tradicionalne godišnje nagrade. Zlatne mikrofone u kategoriji radijskog voditelja uručene su Draženu Kocijanu Kocki sa Super radija, Mariu Lipovšaku Battifiaci sa Radija Istre i Tamari Blažević sa Radija Bljesak. Za najbolju radijsku emisiju nagrađeni su Radio Ogulin, Radio Nova Gradiška i Radio Quirinus, dok su nagradu za životno djelo ove godine osvojili Domagoj Pejić sa Hrvatskog katoličkog radija i Željko Mišković sa Hrvatskog radija Vukovar.

Dani Hurina su završili danas godišnjom izvještajnom skupštinom Hrvatske udruge radijskih nakladnika.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić