Održana 22. Smotra muških pjevačkih skupina Hrvatske

Smotra muških folklornih pjevačkih skupina Hrvatske, jedina te vrste u zemlji, održana je po 22. put u subotu u Ivanić-Gradu u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi i Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada.

Smotra okuplja amaterske izvođače i ljubitelje muškog tradicijskog pjevanja i pjesama u cilju njihovog očuvanja od zaborava, i po tome je jedinstvena u Hrvatskoj.

Ove godine je nastupilo 11 skupina: pjevači KUD-ova „Prigorje" iz Križevaca, „San Marino" iz Lopara, „Berislavić" iz Novoga Grada, „Orljava" iz Pleternice, „Graničar" iz Cvitovića, „Srce Zagore" iz Kaštel-Gomilice i KUD-a "Obreška" iz Donje Obreške, zatim muške pjevačke skupine „Zavičaj“ iz Pakoštana, „Baće iz Bošnjaka" i „Sinovi atara" iz Zagreba te Pučki pivači „ Sveta Cecilija" iz Kaštel-Lukšića.

Stručni rukovoditelj smotre dr. znanosti Joško Ćaleta je izuzetno zadovoljan nastupima na 22. smotri, kao i ugledom koji je stekla, tako da se svi pozvani pjevači sa zadovoljstvom odazivaju.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić