Izbor iz današnjih vijesti

Obilježen Dan općine Križ

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, u Križu je jučer obilježen Dan općine Križ, 14. rujan.
Svečanosti su nazočili gradonačelnici i načelnici, predsjednici gradskih i općinskih vijeća susjednih i prijateljskih gradova i općina, uključujući i načelnika općine Kloštar Ivanić Željka Filipovića i zamjenika gradonačelnika Ivanić Grada Tomislava Cuvaja. Sjednici su nazočili i bivši načelnici općine Križ i predsjednici općinskog vijeća, predstavnici državnih tijela, ravnatelji i predstavnici ustanova i udruga, javnih, državnih i privatnih trgovačkih društava i obrtnika.
Obilježavanje Dana općine Križ svojom je nazočnošću uveličala i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina, saborski zastupnik i načelnik općine Rugvica Mato Čičak, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, član Skupštine Zagrebačke županije i predsjednik podružnice Zagrebačke županije Hrvatski laburisti – Stranka rada Damir Hrdas te načelnik Općine Fužine David Bregovac.
Govoreći o realiziranim tijekom proteklih godinu dana, ali i projektima u tijeku, načelnik Magdić je posebno naglasio izradu projektne dokumentacije te ishođenje građevinske dozvole za gradnju novog dječjeg vrtića, postavljanje montažnih tribina u sportskom parku u Križu, ishođenje građevinske dozvole za gradnju odarnice u Rečici Kriškoj, uređenje dječjeg igrališta u Gornjem Prnjarovcu, asfaltiranje ulica u Novoselcu i Križu te ceste kroz naselje Konšćani, uređenje odvodnih kanala...
Istaknuo je da su projekti financirani izravno iz općinskog proračuna, odnosno da su sufinancirani sredstvima Županije, ministarstava, Hrvatskih voda. Govorio je i o projektima koji se pripremaju u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom – projektu „Newlight“, uvođenju širokopojasnog interneta i gradnji Regionalnoga vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok“.
Pozitivnim investicijskim primjerom istaknuo je ulaganje tvrtke „Bioplanta“ u naselju Šušnjari, preko 3,5 milijuna kuna, u proizvodnju ljekovitog bilja.


Dodijeljena priznanja Općine Križ

Odlukom vijećnika, na svečanoj sjednici uz Dan općine Križ, priznanje Općine Križ «14. rujan» ove je godine dobila Višnja Canjek Macan, novinarka Obiteljskog radija Ivanić u mirovini, u znak javnog priznanja za uspješan novinarski rad i doprinos u promicanju Općine Križ te informiranju građana Općine Križ.

Zahvale Općinskog načelnika primit će muška A ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva Razljev za izuzetne rezultate na vatrogasnim natjecanjima, osvajanje naslova državnih prvaka i promicanje Općine Križ u Zagrebačkoj županiji, Republici Hrvatskoj i šire, Nogometni klub Milka Trnina Vezišće za 40 godina uspješnog rada te svestranu volontersku pomoć Mjesnom odboru u unaprjeđenju života u Vezišću, Đurđa Bilij za doprinos i volontersko zalaganje kroz rad i osnaživanje te unaprjeđenje života osoba treće životne dobi i Slavica Gavran Tadić za doprinos osnivanju Župnog Caritasa župe Uzvišenja Sv. Križa te volonterski rad i osiguranje pomoći za potrebite u zajednici.
U ime dobitnika javnih priznanja, riječi zahvale uputila je Višnja Canjek Macan.

U glazbenom dijelu svečane sjednice nastupili su mali tamburaši KUD-a Graničar pod vodstvom Siniše Pastule.
U prigodi obilježavanja Dana Općine i Dana župe uzvišenja Svetog Križa u prijepodnevnim je satima u župnoj crkvi služena misa, a potom je organiziran posjet Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ.


3. velika akcija darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad priprema za idući tjedan od 18. do 20. rujna 3. veliku akciju darivanja krvi na našem području.

Akcija započinje u ponedjeljak 18. rujna u Križu u Pučkom domu u vremenu od 8 do 11 sati a zatim u Novoselcu u Vatrogasnom domu od 12,30 do 16 sati.
U utorak 19. rujna darivanje krvi bit će u Kloštru Ivaniću u Pučkom domu od 8 do 11 sati a potom u Graberju Ivanićkom u Restoranu INE od 12,30 do 15 sati.
Zadnjeg dana akcije, 20. rujna darivanje krvi bit će u Ivanić-Gradu u Hotelu Crosco od 8 do 16 sati.
Plan je u ovoj akciji darivanja krvi prikupiti 225 doza.

SPORT

Ovoga vikenda, točnije u subotu u Sportskoj dvorani Žeravinec, počinje nova rukometna sezona u Ivanić- Gradu.
Povratnice u prvu ligu- Ženski rukometni klub Ivanić će, nakon uspješne protekle sezone, u 1. kolu od 18 sati ugostiti momčad Splita, dok rukometaši u 1. ligi Sjever od 20 sati dočekuju ekipu Viro iz Virovitice.

Nastavljaju se i nogometna prvenstva.
U 1. županijskoj ligi Istok, Sloga i Kloštar igraju utakmice 5. kola.
Križani će na svom terenu pokušati nastaviti savršen ulazak u sezonu protiv Nogometnog kluba Sava, dok će Kloštranci u sklopu 15. državne i 20. županijske Izložbe konja dočekati Bunu.
Obje utakmice na rasporedu su u subotu u 17 sati.

U 2. županijskoj ligi, vodeća momčad lige Milka Trnina gostuje u Novoj Kapeli kod Croatie. Naftaš Ivanić ide također u goste u Žabnicu, dok Mladost u Obedišću dočekuje Kupu, a Lipovec na svom terenu igra protiv Graničara iz Križa.
Klub iz Vezišća svoju utakmicu igra u subotu, dok se sve ostale utakmice igraju u nedjelju od 17 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić