Testiranje na hripavac u Ivanić- Gradu

Zarazna bolest hripavac se posljednjeg tjedna brzo širi Hrvatskom. Najviše zaraženih je u Zagrebu i Splitu, a epidemiolozi kao jedan od razloga navode pad procijepljenosti.
Na području Zagrebačke županije evidentirano je 82-e oboljelih, a zbog brzog širenja, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije je među prvima krenuo sa testiranjem PCR dijagostikom na uzročnika hripavca.

Testiranje se obavlja u službi za mikrobilogiju u Rakitju svakog dana od ponedjeljka do petka od 7:30 do 9 sati, te u Ivanić Gradu uz prethodnu najavu i dogovor o terminu na broj 01 2883 137. Za uzimanje uzoraka je potrebna liječnička uputnica, u protivnom se testiranje mora platiti.

Zarazna bolest hripavac ima tri stadija, a zaraza se širi kapljičnim putem. U početnom stadiju pojavljuju s opći simptomi - povišena temperatura i šmrcanje. U drugom stadiju javlja se naporan, iscrpljujuć kašalj, često po noći sa snažnim udahom - hripom i može biti popraćen povraćanjem. Zatim slijedi treći stadij, stadij oporavka, koji može trajati tjednima, pa i mjesecima.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić