Preminuo Bruno Zorica - Zulu

Shrvan teškom bolesti, danas je preminuo hrvatski branitelj Bruno Zorica ZULU, objavila je Udruga specijalne postrojbe Bojne Frankopan.

Rođen u Ivanić-Gradu 20.veljače 1952.godine, Bruno Zorica Zulu bio je u Domovinskom ratu zapovjednik legendarne bojne Frankopan Hrvatske vojske.

Na početku Domovinskog rata je kao bivši pripadnik francuske Legije stranaca s nekolicinom kolega sudjelovao u stvaranju specijalnih postrojbi Hrvatske vojske. Specijalna postrojba Glavnog stožera Bojna Frankopan utemeljena je službeno 1. kolovoza 1991.

Jezgru bojne činili su Hrvati iz francuske Legije stranaca koji su postali njezini zapovjednici i instruktori, pa je i obuka bila organizirana po uzoru na Legiju stranaca. Centar za commando obuku bio je u šumi Žutica kod Ivanić-Grada. Krajem prošle godine završena je knjiga Bojna Frankopan – Prvi hrvatski komandosi autora Tomislava Šulja, na čiju jučerašnju promociju u Zadru Zulu, na žalost, nije mogao otići, već je poslao posvetu.

zulu foto

Na prijedlog ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH generala Tome Medveda, prije 5 dana je predsjednik RH Zoran Milanović potpisao promaknuće brigadira Brune Zorice Zulua u čin brigadnoga generala.

Hrvatski branitelj Bruno Zorica Zulu bit će sahranjen uz visoke vojne počasti na gradskom groblju Centar u Ivanić Gradu u subotu 27.siječnja u 14 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić