Započeo projekt Zaželi

U srijedu je prvim radnim sastankom službeno započeo novi ciklus projekta "Zaželi – jednakost za sve" za područje Grada Ivanić- Grada i općine Kloštar Ivanić i Križ.

Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osoba starijih od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom.
Želja je pridonijeti njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Prijavitelj je Razvojna agencija IGRA u ime Grada Ivanić- Grada i partnera Općina Kloštar Ivanić i Križ. Ukupna vrijednost je 792.00 eura sufinanciranog u 100-postotnom iznosu od strane Europskog socijalnog fonda.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 16 pružatelja usluga (9 u Ivanić- Gradu, 3 u Kloštru Ivaniću i 4 u Križu) koji će se brinuti za 96 korisnika (54 u Ivanić-Gradu, 18 u Kloštru Ivaniću i 24 u Križu)

Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci od veljače ove do veljače 2027. godine. Tijekom prva dva mjeseca bit će provedem postupak javne nabave i zapošljavanja dok se usluge potpore i podrške uz podjelu paketa provode 33 mjeseca.

Iz Razvojne IGRA-e najavljuju kako će u narednih desetak dana i pružatelji usluga i potencijalni korisnici biti informirani o Javnom pozivu putem Obiteljskog radija Ivanić, društvenih mreža Grada i Općina, zatim tiskanog letka koji će biti distribuiran na mjestima poput domova zdravlja, udruženja umirovljenika, Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad, župnih Caritasa, mjesnih odbora te patronažnih sestara s našeg područja.

Prvom radnom sastanku su u Poduzetničkom inkubatoru nazočili gradonačelnik Grada Ivanić- Grada Javor Bojan Leš, delegacija Općine Križ predvođena načelnikom Markom Magdićem i koordinatorica projekta za područje Općine Kloštar Ivanić Katarina Salopek.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić