Gradu Ivanić- Gradu darovano zemljište u vrijednosti 1,48 mil eura

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i gradonačelnik Javor Bojan Leš ovog su tjedna potpisali Ugovor o darovanju nekretnina kojim je Gradu Ivanić-Gradu darovano zemljište u svrhu izgradnje Poduzetničke zone Sjever-Zone 6.

Zemljište je sveukupne površine 138.000 metara kvadratnih procijenjene tržišne vrijednosti 1,48 mil. eura, a bit će ponuđeno novim investitorima u svrhu razvijanja poduzetništva i cjelokupnog gospodarstva grada što će dovesti i do otvaranja novih radnih mjesta.

Grad se obvezao darovane nekretnine koje se nalaze u neposrednoj blizini autoceste i željezničke pruge privesti svrsi u roku od pet godina.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš je istaknuo svoje zadovoljstvo još jednom uspješnom suradnjom Grada Ivanić- Grada i Vlade Republike Hrvatske:

Danas kao Grad postajemo vlasnici zemljišta koje nam je važno zbog već pripremljene infrastrukture. Ovo je preduvjet za daljnji razvoj grada u gospodarskom smislu za razvoj poduzetničke infrastrukture. Zadovoljni smo jer već imamo nekoliko upita poduzetnika za kupovinu zemljišta u toj zoni što znači dodatna sredstva za naš proračun“, rekao je gradonačelnik Leš.

Osim samog potpisivanja ugovora, potpredsjednik Vlade i ministar je s gradonačelnikom održao sastanak na kojem su raspravili teme i o drugoj imovini koja je od posebnog interesa za Grad Ivanić-Grad, a u vlasništvu je Republike Hrvatske. „Razgovarali smo o potresnoj obnovi i drugim darovanjima zemljišta gdje bi se razvijala još jedna Poduzetnička zona, uz autocestu, gdje bi se gradio Tehnološki park, o zemljištu gdje bi se gradila stanica kao dio budućeg Centra za gospodarenje otpadom Zagrebačke županije i Grada Zagreb, te o jednoj nekretnini koja bi služila Komunalnom poduzeću. Utvrdili smo da, s obzirom na to da će ubuduće državnom imovinom na području Zagrebačke županije raspolagati Županija, će se zahtjevi proslijediti njima na daljnje rješavanje“, naglasio je Bačić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić