Višnja Canjek Macan dobitnica priznanja „14. rujan“

Odlukom vijećnika, na svečanoj sjednici uz Dan općine, priznanje Općine Križ «14. rujan» ove je godine dobila Višnja Canjek Macan, novinarka Obiteljskog radija Ivanić u mirovini, u znak javnog priznanja za uspješan novinarski rad i doprinos u promicanju Općine Križ te informiranju građana Općine Križ.
Višnja Canjek Macan rođena je 1951. godine u Obedišću. Lekturom i korekturom u novinarstvu počinje se baviti još u studentskim danima na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ubrzo se počinje baviti i samim novinarskim radom, pisanjem i izvještavanjem za novine te dežurstvima na radiju Ivanić, najstarijem lokalnom radiju u Hrvatskoj. Od 1990. pa do odlaska u mirovinu 2017. godine djeluje kao novinarka, voditeljica i urednica emisija na Obiteljskom radiju Ivanić. Svojim je novinarskom radom Višnja Canjek Macan aktivno prisutna na svim područjima života u Općini Križ, pa do razgovora s njezinim stanovnicima, s vidljivom sklonošću ka pronalaženju posebnoga, vrijednoga i lijepoga u naizgled svakodnevnome, te stavu da medijska pozornost nije rezervirana samo za zvučna imena i crveni tepih. Naprotiv, zanimljivije je sugovornike i teme pronalazila upravo u našoj i svojoj neposrednoj okolini. Pritom su bile zastupljene najrazličitije teme i generacije, od kulturnih do političkih kao i tema vezanih uz Domovinski rat.

U njezinim su emisijama gostovale poznate ličnosti ili pak bake s malim tajnama svojih recepata za kolače, strastveni ribiči, mladi robotičari... Time je davala primjer što znači biti novinarkom u lokalnom mediju čije su prednosti dostupnost informacija, posebno u istraživačkom novinarstvu. Potrebno je naglasiti njezinu profesionalnost i težnju za nepristranošću u poznatome okruženju i poštivanje profesionalne etike. Svojem je lokalnom mediju Višnja Canjek Macan ostala vjerna tijekom cijeloga svog radnog vijeka.

Obiteljski radio Ivanić od srca čestita svojoj dugogodišnjoj kolegici, mentorici i nadasve prijateljici Višnji Canjek Macan na dobivenom priznanju!

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić