Osnovano Društvo Naša djeca Ivanić- Grad

Jučer je u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta održana osnivačka skupština Društva "Naša djeca" Ivanić Grad s ciljem osnivanja udruge koja će pružati strukturirane sadržaje za djecu, pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju, te promovirati dječja prava.

Skupština je okupila 27 upisanih članova koji su jednoglasno potvrdili članove upravnih tijela – za predsjednicu je izabrana Tanja Cvijanović, potpredsjednicu Ana Gašparović, a tajnicu Kristina Anić Kuhar. Uz predsjednicu i potpredsjednicu, u upravni odbor još su izabrane Bernarda Krnić, Sanja Mahovlić Vučinić, Rosana Škrgulja, Martina Cuvaj i Mirna Češković, dok Nadzorni odbor čine Srna Krtak, Almir Alimanović i Matea Hanžek.

Osnivanje društva pozdravila je glavna tajnica Saveza društva "Naša djeca" Hrvatske Snježana Krpes, a sa primjerima iz prakse prisutne je upoznao predsjednik Društva "Naša djeca" iz Varaždina Krešimir Plantak Večerin. Skupštini je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je potvrdio kako udruga može računati na financijsku pomoć Grada, te pohvalio inicijativu.

Nakon jučerašnjeg osnivanja, slijedi pokretanje postupka za upis novoosnovanog društva sa sjedištem u DV Ivanić Grad u Parku hrvatskih branitelja u Registar udruga, a prva godina rada bit će usmjerena na promotivne aktivnosti, edukativna predavanja i radionice, te privlačenje novih članova.

Spomenimo i kako je Društvo "Naša djeca" Ivanić Grad 107. društvo u Savezu, a njegovim osnivanjem ponovno se otvara i mogućnost kandidature Ivanić Grada za titulu "Grad – Prijatelj djece".

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić