U Križu otvoren Logističko distributivni centar Lidl

Jučer je u poduzetničkoj zoni u Križu otvoren Logističko distributivni centar tvrtke Lidl. Riječ je o njihovom trećem, ujedno i najvećem centru u Hrvatskoj. Vrijednost investicije je 120 milijuna eura, a skladište u Križu zapošljava 150 ljudi, što ga čini i najvećim investicijskim projektom u povijesti na području Općine Križ.

Visine 23 metra i kapaciteta 39.000 paleta, izgradnja centra započela je u lipnju 2021., a završena je krajem prošle godine. Objekt se proteže na 64.000 četvornih metara, dok je ukupna površina zemljišta 167.000 četvornih metara.
U sklopu politike održivosti, skladište ima moderne sustave grijanja, hlađenja te fotonaponske sustave, čime će se smanjiti utjecaj poslovanja na okoliš.

LIDL3

Centar su jučer rezanjem vrpce simbolično otvorili predsjednik Uprave Lidla Hrvatska Boris Lozić i načelnik Općine Križ Marko Magdić koji je tom prigodom istaknuo kako je ova investicija od izuzetne važnosti za razvoj gospodarstva jer predstavlja okidač za nove investicije u poduzetničkoj zoni.

Povodom otvorenja centra, tvrtka je donirala 15 tisuća eura lokalnoj zajednici, odnosno po 5 tisuća eura Osnovnoj školi Milke Trnine , Vatrogasnoj zajednici Općine Križ te Dječjem vrtiću Križić-kružić Križ. Donacije su preuzeli ravnatelj škole Zlatko Hasan, predsjednik i zapovjednik vatrogasne zajednice Zlatko Hrastić i Mario Matanić i ravnateljica vrtića Marija Dukarić.

LIDL1

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić