Održana godišnja skupština ZUDR-e

Na redovnoj godišnjoj skupštini Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad održanoj u Domu hrvatskih branitelja prihvaćen je jednoglasno izvještaj predsjednika Ivice Kozjaka o radu ZUDR-e u 2023.godini, kao i izvještaj predsjednika Nadzornog odbora Zlatka Svetlečića Svetlog o financijskom poslovanju.

Kroz Zajednicu se raspoređuju sredstava iz proračuna Grada Ivanić-Grada za programske aktivnosti udruga članica i funkcioniranje zajednice, koja su u 2023.godini iznosila 21.000 eura. Kroz zajednicu se također koordinira i pomaže u realizaciji pojedinih aktivnosti udruga članica u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i gradskim tijelima i institucijama.
Zajednicu udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad su u 2023.godini činile 4 udruge: Udruga hrvatskih invalida domovinskog rata HVIDR-a Ivanić-Grad na čelu s Goranom Cerovečkim, Udruga Hrvatski časnički zbor Ivanić-Grad na čelu s Darkom Bunjevcem, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata na čelu sa Đurom Đurićem i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 91 Otok Ivanić, čiji je predsjednik Krešimir Zajec.

ZUDRA2

Pozdravljajući Skupštinu ZUDR-e, zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj je podržao plan, da se tijekom ove godine pokrene projekt temeljitog uređenja prostorije za sastanke u Domu hrvatskih branitelja. Također je izvijestio, kako je Grad od Ministarstva obrane zatražio donaciju jednog MIG-a 21, kako bi iduće godine bio postavljen u centru Caginca povodom 30-te obljetnice Vojno-redarstvene akcije „bljesak“ i pogibije pilota Rudolfa Perešina.

Nakon obnove prostorije za sastanke u Domu hrvatskih branitelja, na njenim će zidovima mjesto naći donirane slike s likovne kolonije održane prošle godine u Ivanić-Gradu u organizaciji Udruge gardijske brigade Tigar, rečeno je na skupštini ZUDR-e. Plan je da se ove godine kolonija održi na području Općine Kloštar Ivanić, a iduće na području Općine Križ, izvijestio je organizator Đuro Đurić.

Krešimir Josipović je obavijestio o suradnji HVIDR-e Ivanić-Grad s ratnim fotografom iz Novske Željkom Gašparovićem, koji je ponudio izložbu fotografija s novljanskog ratišta, za koju su se na Skupštini ZUDR-e složili da bi bila idealna za Dan branitelja Grada Ivanić-Grada 3. listopada.

Zoran Palčić je prenio inicijativu s godišnjih skupština udruga članica ZUDR-e, da se u suradnji s udrugama iz Novske uključe u obilježavanje obrambenih aktivnosti i komemoriranje stradavanja branitelja u Starom Grabovcu 1991.godine.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić