Izbor iz današnjih vijesti

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Križ vijećnici su jednoglasno donijeli zaključke o izdvajanju novčanih sredstava za opskrbu električnom energijom i plinom te za izvanredno održavanje prometne infrastrukture i izgradnju tribina na Sportskom parku u Križu.
Za utrošenu električnu energiju za razdoblje od jedne godine, trgovačkom društvu HEP Opskrba Zagreb iz proračuna je odobreno izdvajanje 191. 954 kune.
Trgovačkom društvu Ivaplin iz Ivanić Grada za utrošeni plin za godinu dana odobrena je isplata od 168.460 kuna.
Za izvanredno održavanje prometne infrastrukture na lokacijama Prigorska i Ulica Stjepana Matkovića u Križu te Ulica Konščani u Konščanima, Trgovačkom društvu Županijske ceste Zagrebačke županije bit će isplaćeno 385.320 kuna, a za izgradnju tribina za sportske terene na Sportskom parku u Križu, trgovačkom društvu GHIA SPORT iz Lovrina iznos od 234.860 kuna.


Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanića, Željko Pongrac, sazvao je za četvrtak, 21. rujna, 3. sjednicu Gradskog vijeća.
Na dnevnom redu je razmatranje izvješća o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, donošenje Odluke o izvršavanju proračuna Grada za ovu godinu i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika.
Vijećnici bi trebali donijeti Odluke o kreditnom zaduženju Grada i usvajanju Strategije razvoja turizma Grada za razdoblje 2018.- 2023.

Na razmatranju su i izvješća o poslovanju trgovačkog društva Ivakop, Vatrogasne zajednice Grada i Razvojne agencije IGRA za 2016. godinu.
Sjednica započinje u 16 sati uz izravni prijenos u programu Obiteljskog radija Ivanić.


Temeljem objavljenog poziva iz Europskog socijalnog fonda Operativni program – učinkoviti ljudski potencijali u sklopu programa Podrška programima usmjernim mladima, Općina Križ je u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Općine Križ prijavila projekt pod nazivom Biram rad – osnaživanje mladih za tržište rada, ukupne vrijednosti 541.000 kuna.
Cilj programa je povećati socijalnu uključenost mladih, a specifične aktivnosti će biti usmjerene na unaprjeđivanje razvoja socijalnih vještina i kompetencija koje će utjecati na mogućnost osamostaljivanja, zapošljavanja te izgradnje ključnih vještina i sposobnosti koje doprinose konkurentnosti na tržištu rada.
Projektom će se doprinijeti rješavanju problema nezaposlenosti i iseljavanja mladih iz Općine Križ.
U sklopu projekta predviđene su aktivnosti koje se odnose na teoretsku i praktičnu edukaciju u području engleskog jezika, informatičkih tehnologija, pripreme i provedbe EU projekata te izrade studije izvodljivosti s analizom troškova i koristi, komunikacijsko prezentacijskih vještina te samozapošljavanja i društvenog poduzetništva.


Na području Policijske postaje Ivanić Grad, u proteklom tjednu evidentirana su 2 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. Radi se o 2 kazneno djelo teške krađe provaljivanjem počinjena od strane nepoznatog počinitelja.
Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeta su i četiri optužna prijedloga, i to 2 za prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i 2 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće, jedna s materijalnom štetom i dvije s lakše ozlijeđenim osobama.

SPORT

Ovoga vikenda otvorena je nova rukometna sezona u Ivanić- Gradu.
U 1. ženskoj hrvatskoj rukometnoj ligi, rukometašice Ivanića su u dvorani Žeravinec poražene od momčadi Splita 2010 rezultatom 25:19. Povratak u prvoligaško društvo obilježilo je skupljanje iskustva domaćih igračica, a nakon utakmice ostao je dojam da su usprkos rezultatu bodovi mogli ostati u Ivaniću.
Kod Ivanića najpreciznija je bila Ana Malec sa sedam golova, dok je kod gošći najraspoloženija bila Danijela Mistrić s osam pogodaka. Treba istaknuti i vratarku Splita Ivonu Stilinović koja je s 15 obrana u ključnim trenucima pogurala svoju ekipu ka pobjedi.

Muški rukometni klub Ivanić ostvario je domaću pobjedu protiv novih prvoligaša, kluba Viro iz Virovitice 31:25. Čitavu utakmicu Ivanićani su održavali minimalnu prednost, da bi sredinom drugog poluvremena domaći igrači pobjegli na nedostižnih devet razlike za slavlje na početku sezone.
Naslov najboljeg strijelca utakmice podijelili su Leon Lukačec i prvi put na mjestu desnog vanjskog sjajni Ivan Lešković s 9 golova. Najbolji igrač na utakmici bio je ipak golman Ivanića Teo Presečan s čak 19 obranjenih utakmica.

U 1. županijskoj ligi Istok odigrano je 5. kolo. Kloštar Ivanić je na svom terenu pobijedio Bunu rezultatom 3:0, dok je u derbiju kola Sloga u Križu izgubila od Save 2:1.
Na ljestvici klub iz Kloštra je skupio 10 bodova čime je zadržao šestu poziciju, dok su Križani s 12 bodova pali na četvrto mjesto.

U 5. kolu 2. županijske nogometne lige postignuti su sljedeći rezultati:
Naftaš Ivanić je na gostovanju pobijedio Žabnicu 2:0, a Lipovec je kod kuće bio bolji od Graničara iz Križa 2:1. Prvi ovosezonski poraz upisala je Milka Trnina kod Croatie 3:0, a bolje nije prošla ni Mladost koja je u Obedišću izgubila od vodeće Kupe 4:1.


Karatisti Mladosti nastupili su u borbama na natjecanju Karlovac Open.
Dva prva mjesta osvojio je Domagoj Draženović i to u kategorijama mlađi kadeti i kadeti.
Prvo mjesto osvojila je i Nelly Džanić, Valentino Ivanić završio je drugi, dok Paula Njegovec i Ozana Vujević odlaze doma s brončanim medaljama.


A članovi Karate kluba "KIK" ove subote su sudjelovali su međunarodnom turniru u Čitluku i ostvarili sljedeće rezultate: prvo mjesto Maja Paula Kunić, drugo mjesto Dominik Gecan, dok je kao treći u svojoj kategoriji završio Filip Cvetko.
U isto vrijeme Luka Koščević otputovao je u Budimpeštu na izborni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo na Tenerifima krajem listopada. Na kraju je zauzeo plasman od 4. do 6. mjesta čime ostaje glavni konkurent za mjesto u reprezentaciji.


U 7. kolu 4. lige Centar Šahovski klub Ivanić je svladao drugu momčad Siska rezultatom 4 ½ naprama 1 ½.
Bodove su pobjedama donijeli Darko Jambrešić, Dean Božičević, Goran Mihalić i Davor Deželić, dok je remi upisao Marin Vukušić.
Na ljestvici Ivanić je uvjerljivo prvi s 14 bodova, tri boda više od druge Petrinje tri kola prije kraja prvenstva.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić