Izbor iz današnjih vijesti

U Donjem Šarampovu je sredinom kolovoza došlo do tragičnog požara u obiteljskoj kući, pri čemu su poginule dvije osobe, dok je treća ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno da je za strašnu tragediju kriv opušak cigarete. U požaru je kuća potpuno uništena.
Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš je obećao stradaloj obitelji, koja inače živi u teškim financijskim uvjetima, osigurati novčanu pomoć. Na kolegiju je donesen zaključak da Grad pomogne stradaloj obitelji sa 20.000 kuna. Sredstva će biti isplaćena iz Proračuna Grada Ivanić-Grada za 2017. godinu.

Nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode na poljoprivrednim kulturama uslijed suše na području Zagrebačke županije objavljene 8. rujna pristigle su tijekom prošlog tjedna prijave poljoprivrednika s područja Grada Ivanić-Grada i općina Kloštar Ivanić i Križ gradskom i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.
S područja Grada Ivanić-Grada pristiglo je 118 prijava, a prijavljena šteta je 4 milijuna kuna.
Na području Općine Kloštar Ivanić štetu je prijavilo 110 poljoprivrednika u iznosu od 6.340.000 kuna a na području Općine Križ povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda stigle su 33 prijave u iznosu od 2 milijuna kuna.
Slijedi sada izlazak članova povjerenstava na teren i utvrđivanje šteta. Rok im je 50 dana za podnošenje konačnog izvješća Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Jučer, drugog dana 3. velike akcije darivanja krvi na našem području, akcija je provedena u Kloštru Ivaniću i Graberju Ivanićkom.
U Kloštru Ivaniću plan je bio 25 doza, krv je darivalo 35 osoba a 3 su odbijene zbog zdravstvenih problema.
U Graberju Ivanićkom krv je darivala 21 osoba, jedna više od planiranog, a i ovdje su 3 osobe odbijene zbog zdravstvenih razloga.
Danas se akcija darivanja krvi provodi u Ivanić-Gradu u prostoru Hotela Crosco, a plan je prikupiti 130 doza krvi.

Dječji vrtić Roda iz Ivanić Grada obilježava 3. godinu postojanja. Tim povodom ove subote od 10 do 12 sati organiziraju Dan otvorenih vrata Friendship through Cultures u suradnji s društvom Afrikanaca u Hrvatskoj.
"Društvo Afrikanaca u Hrvatskoj" je prva udruga koju su osnovali afrički migranti u Hrvatskoj 2013. godine i od osnutka ulaže mnogo truda u predstavljanje afričke kulture, povijesti i političke situacije, posjećujući vrtiće, škole i sveučilišta, te ostale institucije i događanja na kojima mogu promicati svoj cilj.
Sudjeluju i u radu brojnih institucija koje su pokazale interes za promicanje afričke kulture u Hrvatskoj. Usmjereni su na aktivnosti vezane za ljudska prava manjina u Hrvatskoj, te uz potporu drugih institucija za ljudska prava rade na mnogim područjima vezanim za multikulturalnost, interkulturalnost i integraciju svih imigranata u Hrvatskoj. Većinu tih aktivnosti financiraju sami, dobrovoljnim radom i vlastitim sredstvima.
Tijekom Dana otvorenih vrata svi posjetitelji će moći uživati u raznovrsnom programu koji uključuje pričanje priča, te muzičke, kreativne i plesne radionice.

SPORT

Tijekom ovoga mjeseca Kickboxing klub“IVANIĆ-GRAD“ imao je sa svojim članovima dva vrlo važna nastupa.
Prvi je bio nastup početkom mjeseca na Europskom juniorskom i kadetskom prvenstvu u Skopju u Makedoniji gdje je nastupio Patrik Čauš u ringovnoj disciplini LOW KICK- juniori do 60 kilograma.
Patrik je u polufinalu poražen od Rusa Georgia Kudrenka, te je tako osvojio treće mjesto.
Drugi događaj bio je premijerni profesionalni meč Ane Filipović na W5 priredbi u Kopru protiv Monike Kučinić iz Slovenije.
Borba se održala u subotu 16. rujna po K1 pravilima bez zaštite, samo sa rukavicama. Ana je izgubila na bodove u dosta izjednačenoj borbi, ali je dobila veliki pljesak sa tribina arene Bonifike.
Prvi profesionalni nastup Ane Filipović poslužio je za skupljanje potrebnog iskustva, a dobrim nastupom zasigurno su osigurane pozivnice i za iduće kickboxing priredbe.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić