Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u Policijskoj upravi zagrebačkoj predstavljen novoimenovani načelnik Uprave Marko Rašić.
Na press konferenciji koja je tim povodom jučer održana, novoimenovani načelnik se zahvalio ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini na ukazanom povjerenju, koje će, kako je rekao, nastojati opravdati tako da će zajedno sa svojim suradnicima učiniti iskorak u proaktivnom postupanju te stavio naglasak na prevenciju kažnjivih radnji.
Također je iznimno bitnom naglasio suradnju s lokalnim i državnim institucijama, kao i braniteljskim udrugama i nevladinim organizacijama. Na mjesto načelnika najveće uprave u državi Marko Rašić dolazi s mjesta načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, kojom je rukovodio posljednjih devet godina, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1985 godine.


Jučer je Učenička zadruga “Jabuka” iz OŠ Milke Trnina u Križu započela s prodajom jabuka iz školskog voćnjaka. Svi zainteresirani uz jabuke mogu kupiti i prirodni sok od jabuka, a prodaja se vrši svakog radnog dana od 7:30 do 14:00 u prostorima škole.
Podsjetimo, u sklopu OŠ Milka Trnina nalazi se voćnjak koji se prostire na površini od 1 ha s oko 1100 stabala jabuka. Od sorata jabuka u voćnjaku se uzgajaju vrste Ajdared i manje količine jonagolda, Glostera, Elstara, Golden Smitha i dvadesetak stabala starinskih sorti. Godišnje uberu 25 – 30 t jabuka.
Za svoj rad i proizvode Zadruga Jabuka je dobila niz priznanja na županijskim i državnim smotrama. Razvili su i odličnu suradnju s Općinom Križ i Županijom koje im financijski pomažu na nekim većim projektima. Njeguju suradnju i sa svojim bivšim zadrugarima, roditeljima, Agronomskim fakultetom i voćarskom savjetodavnom službom Županije, te su redoviti sudionici godišnjih smotra učeničkih zadruga.


Službenici PP Ivanić-Grad su tijekom protekla 24 sata zaprimili 6 dojava, te su evidentirana dva kaznena djela prijetnje, jedan suicid, jedna prometna nesreća s materijalnom štetom i jedan požar dimnjaka, dok kod jedne dojave nisu utvrđeni elementi postojanja kaznenog djela ili prekršaja.
Hitna medicinska služba je imala 4 intervencije, od kojih je jedna bila zbog suicida, te 12 ambulantnih pregleda čiji su uzročnik isključivo bile bolesti.

...........
Jučer je odigrano 6. kolo 2. županijske nogometne lige Istok.
Milka Trnina je kod kuće uvjerljivo svladala Lipovec 5:1, a Graničar je u Križu remizirao s Donjom Zelinom 2:2.
Susreti Naftaš Ivanić- Mladost Brezine i Turopolje- Mladost Obedišće registrirane su rezultatom 3:0 za domaćine jer gosti nisu imali dovoljno igrača za odigrati utakmicu.
Utakmica između Gaja i Graničara iz Tučenika odgođena je zbog tragične smrti dva mlada igrača Nogometnog kluba Gaj na pružnom prijelazu pokraj Vrbovca.
Vrh ljestvice 2. županijske lige sa 16 bodova dijele Ostrna i Naftaš Ivanić. Na trećem mjestu je Milka Trnina s bodom manje. Mladost iz Obedišća i Lipovec su osmi i deveti sa 6 bodova, dok je Graničar iz Križa odmah iza njih s 5 bodova iz šest odigranih utakmica.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić