PREDSTAVLJEN RAZVOJNI PROJEKT UREĐENJE GRADSKIH SADRŽAJA I KULTURNE BAŠTINE

Početkom prosinca je u Ivanić-Gradu predstavljen razvojni projekt „Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine“ vrijedan oko 30 milijuna kuna, a obuhvaća 15-tak potprojekata za oplemenjivanje vizure grada, revitalizaciju gradskog središta i unapređenje sadržaja kao podrška strateškom usmjerenju prema razvoju turizma. Obuhvaća niz prostornih intervencija, od uređenja šetnice uz rijeku Lonju do izgradnje novih sportsko-rekreacijskih sadržaja, kao i obnovu kulturnih sadržaja, te predstavlja bazu za strateški zaokret prema cjelovitom razvoju zdravstvenog turizma.

Uz ovaj projekt se u Ivanić-Gradu dodatno razvija prateća infrastruktura, planski se pristupa osiguravanju modernih smještajnih kapaciteta, te planira širenje ponude koja će obuhvatiti liječilišne i rehabilitacijske tretmane, kao i razvoj edukacijskog centra. Spajajući prirodne resurse, primarno naftalan, turističku ponudu, ali i ekološku opstojnost destinacije, Ivanić-Grad gradi jasnu turističku viziju s jedinstvenim proizvodom koji će osigurati diferencijaciju na turističkom tržištu uz imunitet na sezonske oscilacije. Predstavljajući projekt, gradonačelnik Javor Bojan Leš je naglasio, da je nužno diversificirati razvojni portfelj, jer je inače je upitna održivost, a upravo razvojem zdravstvenog turizma osiguravamo da od jednodnevne, rekreacijske destinacije postanemo ne samo turistički, već i životno atraktivna destinacija mladim obiteljima koje će u našem kraju pronaći nove mogućnosti, od zaposljenj i kvalitetne edukacije do destinacije za življenje.

U okviru predstavljanja projekta je obilježen završetak jednog od njegovih potprojekata, uređenja trga uz Moslavačku ulicu prema školama i vrtiću i obnove sportskih terena za košarku, rukomet i mali nogomet uz Srednju školu Ivana Šveara i OŠ Đure Deželića. Projektant je Martin Laškarin iz Ivanić-Grada. Ova suvremena arhitektonsko-urbanistička izvedba koštala je oko pola milijuna kuna, a sufinancirali su je Zagrebačka županija 200.000, INA 150.000, i Grad Ivanić-Grad 130.000 kuna.

Na prezentaciji je govorio i izvršni direktor Sektora za istraživanje i proizvodnju i član Uprave INA-e Želimir Šikonja: Već 60 godina živimo i radimo sa žiteljima ovog kraja, te nam je drago da će se pored radnih mjesta koja osiguravaju naša naftna i plinska polja posljedično, kroz naftalan, osigurati i dodatna radna mjesta. I dalje ćemo podržavati žitelje Ivanić-Grada na njihovom putu da se razviju u urbanu sredinu s jedinstvenim pristupom prema turističkom tržištu, jer time sustavno i društveno djelujemo u okolini kojoj je gospodarska i ekološka opstojnost prioritet u investicijskom ciklusu.

Ovom prigodom su učenici OŠ Đure Deželića izveli predstavu povodom sv. Nikole, a ravnateljica Ines Tudović je zahvalila Gradu, županiji i INA-i u ime 450 učenika svoje i 900 učenika srednje škole.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić