ZBOR GRAĐANA MO TREBOVEC

U organizaciji Grada Ivanić-Grada i Vijeća mjesnog odbora Trebovec je 15. prosinca u Trebovcu održan zbor građana, koje je pozdravio predsjednik VMO Vladimir Klasan, a gradonačelnik Javor Bojan Leš održao prezentaciju o završenim i planiranim projektima, strategiji razvoja i socijalnom programu. Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović je pohvalio aktivnost VMO-a, te objasnio da je Grad uložio 430 tisuća kuna u radove na području Trebovca, i to u obnovu tucaničkih cesta, uređivanje makadama, asfaltiranje ulica, održavanje dječjeg igrališta, odčepljivanje kanala i ostale komunalne radove, otvaranje mljekare i sanaciju dijela krovišta društvenog doma.

U raspravi su mještani postavljali pitanja gradonačelniku, njegovom zamjeniku, direktoru Komunalnog centra Mariju Mikuliću, Nedi Paliski iz Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, predsjedniku Gradskog vijeća Željku Pongracu i direktorici Ivakopa Sanji Radošević. Većina pitanja je bila vezana uz problem povećanog prometa na glavnoj cesti, na što je gradonačelnik najavio sastanak s direktorom Županijskih cesta, s kojim će izaći na teren kako bi doživio probleme s kojima se stanovnici Trebovca svakodnevno suočavaju.

Napomenuto je i da su gradska zemljišta zapuštena, te da je Trebovec, iako u okruženju nekoliko gradova, još uvijek zaostao što se tiče osnovne infrastrukture kao što je kanalizacija. Nedo Paliska iz Vodoopskrbe i odvodnje na to je izjavio, da će kroz dvije godine kroz projekt Izgradnje kolektorskog i kanalizacijskog sustava aglomeracije Ivanić- Grad, i Trebovec dobiti kanalizaciju. Dodao je kako je projekt već u izradi, a financiraju ga Europska unija 70%, Hrvatske vode 24% i Grad Ivanić- Grad 6%.

View the embedded image gallery online at:
https://ori.hr/8-zbor-gradana-mo-trebovec#sigProIdb1200d90b3

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić